PROTEST SAOPŠTENjE

Danas je u Kisaču održan protest zbog problema oko izbora direktora i VD direktora OŠ „Ljudevit Štur“ u Kisaču. Protest su organizovale sindiklne organizacije škole. Protestu je prisustvovao veliki broj zaposlenih u školi, roditelja učenika, udruženja poljoprivrednika i drugih građana Kisača. Zaposleni su nosili majice sa likom Ljudevita Štura.

Prisutnima su se obratili predstavnici sindikata i zaposleni čiji su govori ispraćeni aplauzima.

Skup je u više navrata ometao pokrajinski poslanik Pavel Surovi. Prvo je iz Kulturnog centra puštao glasnu muziku kako bi ometao govore. Zatim je izneo predizborne plakate iz nekih ranijih godina i na kraju je ušetao među okupljene sa nekim svojim transparentom. Svako njegovo pojavljivanje dovelo je do burnog reagovanja prisutnih koji su mu zviždali i nisu dozvolili da se obrati prisutnima. Po navodima zaposlenih, on je odgovoran što je za VD direktora postavljen kandidat koji nije dobio podršku kolektiva. Njegovi pokušaji da ispolitizuje ovaj skup i dovede do incidenta nisu uspeli, iako je u pojedinim trentcima situacija bila veoma napeta.

Protest je završen najavom da se protest nastavlja, ovaj put u Novom Sadu.

Info USPRV