Месечне архиве: мај 2020

3. Јуна штрајк у 10 школа!

За среду, 3. јуна су запослени у школама чланицама Уније синдиката просветних радника Војводине најавили једночасовну обуставу рада како би скренули пажњу на нерегуларне изборе за в.д. директора школе „Људовит Штур“ у Кисачу.

Једночасовни штрајк упозорења који су запослени у ОШ Људовит Штур у Кисачу организовали 20. маја због избора в.д. директора школе, прерастао је јуче у миран протест који је овај колектив, уз подршку Уније синдиката просветних радника и мештана одржао испред Словачког културног центра.

...

ШТРАЈК УСПРВ

...

Протестни скуп УСПРВ

...

Звонимир Јовић и Гордана Племић: Онлајн настава на провери

 

У најновијој епизоди емисије „Међу нама“, која се емитује на телевизији Нова С, тема једног дела била је и онлајн настава у школама у Србији.

...

ОСВРТ НА ПЛАНИРАНИ УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

Смањење броја места у школама је неизбежна последица дугогодишње депопулације у Србији. Проблем смањења броја деце прво су осетиле основне, а потом средње школе. Како ће се смањење броја ученика одразити на просветне раднике, покушаћемо да покажемо на примерима Школске управе Нови Сад и Школске управе Лесковац.

...

ПРОТЕСТ САОПШТЕЊЕ

Данас је у Кисачу одржан протест због проблема око избора директора и ВД директора ОШ „Људевит Штур“ у Кисачу. Протест су организовале синдиклне организације школе. Протесту је присуствовао велики број запослених у школи, родитеља ученика, удружења пољопривредника и других грађана Кисача. Запослени су носили мајице са ликом Људевита Штура.

...

Школа у Кисачу отвара Пандорину кутију!

У Кисачу је и данас била гужва. Слично како и пре недељу дана када су запослени у О.Ш. Људовита Штура изразили незадовољство због начина избора нове в. д. директорке, а у који се, како тврде, умешала страначка политика, која је мишљење колектива окачила мачку о реп. Овога пута су се Кисачани, и то не само запослени у школи, већ и представници синдиката просветних радника из Новог Сада и Бачке Паланке, или грађани из околних места, у знак протеста окупили на тргу у овом селу. Протест и уопште сумњиве радње у вези са избором новог руководећег лица у школи у Кисачу откључало је Пандорину кутију нагомиланих непоштених и нетранспарентних радњи у кровним институцијама Словака у Војводини.

...

Саопштење

...

Измене календара рада

Измена правилника-основне школе

Измене правилника-средње школе

...

Грађанима Кисача

Поштовани грађани Кисача,

Кад смо се пре два месеца потрудили да прилагодимо свој рад настави на даљину, у ситуацији у којој смо се заједно са нашим ученицима тако изненада нашли, нисмо могли ни да замислимо да ћемо се данас наћи у медијима и у центру пажње нашег села, а и шире.
Управо сада се неки од вас питају какав смо ми то колектив пошто смо се усудили да на такав начин јавно изразимо своје неслагање. Молимо вас, да нам дозволите да вам откријемо какви су то међуљудски односи у нашој школи.

...