U četvrtak u Novom Sadu protest prosvetara zbog izbora direktora škole u Kisaču

kisac_protest_27052020_67

Unija sindikata prosvetnih radnika Vojvodine zakazala je protest za četvrtak, 11. jun zbog, kako navode, neregularnih izbora za direktora škole u Kisaču.
U četvrtak u Novom Sadu protest prosvetara zbog izbora direktora škole u Kisaču
Predsednik Unije sindikata Zvonimir Jović kaže za 021 da uprkos prethodnim akcijama koje uključuju protest u Kisaču i štrajk u školama u Novom Sadu, nadležni nisu reagovali.

„Pošto dosadašnji rad nije dao rezultate i nismo pozvani na pregovore, iako to u skladu sa Zakonom o štrajku poslodavac dužan da uradi, mi smo se organizovali na ovaj način i očekujemo dolazak velikog broja članova našeg sindikata, odnosno očekujemo da će doći između 100 i 150 ljudi“, tvrdi Jović.

Zaključuje da i pokrajinska i republička vlast smatraju da je najbolji odgovor na njihov zahtev – ćutanje.

Istog dana za koji je najavljen protest, održaće se i štrajk u 129 vojvođanskih škola koje su članice Unije sindikata.

Podsetimo, kako je 021 pisao, na izborima za v.d. direktora osnovne škole u Kisaču izabrana je Ana Leginj, koju je podržao Nacionalni savet, a ne bivša direktorica Ana Vozar koja je dobila većinu glasova Nastavničkog veća, Školskog odbora i Saveta roditelja. Zbog ovog je organizovan protest u Kisaču, ali i štrajk u novosadskim školama koje su članice Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine.

Izvor: 021.rs

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>