Шарчевић са синдикатима: Рашчистили смо дилему о томе колико ће просветари радити

jovic-sarcevic

Просветару који ради са пола групе радно време траје док не заврши предавања, а деца која су остала код куће имају онлајн-наставу, рекао је министар просвете Младен Шарчевић.

Одржан је први радни састанак представника ресорног министарства и синдикатâ просвете.

Министар Младен Шарчевић каже да су прошли кроз предложене моделе организације наставе, да су предлози синдиката били конструктивни, посебно код средњег стручног образовања.

Став Уније просветних радника Србије је да је добро што се деца враћају у школе, али да је састанак морао да се одржи раније, како би више утицали на донети документ.

Звонимир Јовић, потпредседник Уније синдиката просветних радника, каже да се мора водити рачуна о безбедности како деце тако и запослених.

Додаје да се тренутно још разговара о ономе што је предложено и да се нису сагласили са свим оним што су предложили представници Министарства просвете.

„Имамо своје предлоге како бисмо повећали безбедност запослених и како бисмо водили рачуна да запослени добијају новац за то што раде“, навео је Јовић.

Министар Шарчевић истиче да је важно што су рашчистили дилему колико запослених ради.

„То синдикат треба највише да интересује. Значи не постоји прича да човек ради пре подне уживо, иде кући после подне да ради на онлајн-платформама и још иде на ТВ. То би онда заиста било 24 сата, то апсолутно није могуће“, приметио је министар.

Просветару који ради са пола групе, објаснио је Шарчевић, радно време траје док не заврши предавања, а деца која су остала код куће имају онлајн-наставу.

Извор: РТС

 

2 коментара на Шарчевић са синдикатима: Рашчистили смо дилему о томе колико ће просветари радити

  1. Profesor каже:

    Bezbednost. Hvala. Izgurajte, ako možete. Imate primer Forum gimnazije za starije i bolesne kolege. To je vaša misija, nebitno je da li ćete uspeti. Sve će se srediti samo ako svako radi svoj posao maksimalno profesionalno, a to znači stručno i sa integritetom.

  2. Sale каже:

    Šta to znači Radi sa pola grupe. A ko radi sa drugom grupom? Treća grupa bi bila oni koji prate onlajn i tu koliko razumem mi se ne mešamo sve dok ne dođu na kontrolni i propitivanja. Znači ako imam 22 učenika, 15 učenika je kod učitelja,npr. 3 učenika prate online nastavu, ko drži nastavu za još 4 učenika?

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>