Незаконити технолошки вишкови

У Електротехничкој школи „Михајло Пупин“ запослени који су проглашени технолошким вишком, ускраћени су да своје норме попуне у другим школама, јер процедура није урађена према закону и реч Синдиката поново није испоштована, речено је данас на конференцији Уједнињених синдиката просветних радника Војводине,.

Сваке године у јуну врши се бодовање за технолошке вишкове у Електротехничкој школи “Михајло Пупин”, међутим ове године то није урађено па је неке запослене након колективног годишњег одмора у августу затекла вест да ће постати технолошки вишкови, односно остати без једног дела норме.

Иако је читав процес требао бити завршен до 15. августа, крајем августа, стигло је обавештење да је именована комисија за бодовање од стране Школског одбора, па је Синдикат школе “Михајло Пупин” на Изршном одбору одлучио да та решења не прихвати јер цео поступак о технолошким вишковима није био покренут у складу са законом.

Сања Бандин, наставница социологије у Електротехничкој школи “Михајло Пупин”, самохрана мајка, у школи је од 2007. године примљена на неодређено време, предаје на српском и мађарском језику, а ове године добила је решење да је технолошки вишак, односно остала је да ради са 60% норме и значајним смањењем примања, а због пропуста школе у процедури, сада јој је ускраћено да у некој другој школи попуни своју норму.

У допису о штрајку Синдикат школе је тражио да се покрене одговорност лица које је одгворно за попуњавање базе Доситеј, тј. информациони систем слободних радних места, технололшких вишкова и непуне норме, а с обзиром на то да ово није урађено у складу са законом запосленима је ускраћено да буду проглашени технолошком вишковима, односно немјау могућност допуне норме у другој школи.

Синдикат школе затражио је помоћ надлежних институција, а о даљим корацима и спровођењу радикалнијих мера, како би се овај случај што пре решио, одлучиће на следећем Извршном одбору

Извор: Канал9

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>