3. Juna štrajk u 10 škola!

ermidin

Za sredu, 3. juna su zaposleni u školama članicama Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine najavili jednočasovnu obustavu rada kako bi skrenuli pažnju na neregularne izbore za v.d. direktora škole „Ljudovit Štur“ u Kisaču.

Jednočasovni štrajk upozorenja koji su zaposleni u OŠ Ljudovit Štur u Kisaču organizovali 20. maja zbog izbora v.d. direktora škole, prerastao je juče u miran protest koji je ovaj kolektiv, uz podršku Unije sindikata prosvetnih radnika i meštana održao ispred Slovačkog kulturnog centra.

Jedini zahtev štrajkača je da bivša direktorka škole u Kisaču bude imenovana za v.d. odnosno za direktorku škole. USPRV planira dalje štrajk upozorenja 3. juna od 12 do 13 časova u 10 novosadski škola, članica unije sindikata.

Elezović je podsetio da je prilikom izbora direktora škole u Kisaču, bivša direktorka dobila 51, a sadašnja 4 glasa na nastavničkom veću, dok je školski odbor reizbor stare direktorke pri glasanju podržao sa 6:3. Pokrajinski sekretar ipak postavio novu direktorku na čelo ove obrazovne ustanove, a nju je podržao i Nacionalni savet Slovaka.

Dok je trajao protest Kisaču, prema pisanju portala 021, direktor Slovačkog kulturnog centra i potpredsednik Nacionalnog saveta Slovaka Pavel Surovi izveo je svojevrsan performans iznevši ispred kulturnog centra pogaču i so, jer je to, kako je rekao, “stari slovački običaj”, a sam protest ocenio je kao prljavu predizbornu kampanju i politički skup ispred Kulturnog centra.

Izvor: Kanal9

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*