Agonija u Kisaču se nastavlja

protest-skola-smenjena-direktorka-kisac-jovic

Posle odluke Pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice o imenovanju VD direktora u OŠ „Ljudovit Štur“ u Kisaču počela je agonija u ovoj školi koja se i dalje nastavlja. Pokrajinski sekretarijat je, grubo narušivši volju zaposlenih, imenovao pogrešnu Anu za VD direktora škole.

Usledili su dani i meseci borbe zaposlenih za svoje lično dostojanstvo i poštovanje izborne volje. U tom periodu smo nazivani najpogrdnijim imenima. Kada nije bilo argumenata optuživani smo od strane političara da se bavimo politikom i slično.

Posle ove borbe raspisan je novi konkurs za izbor direktora i očekivalo se konačno rešenje ovog problema.

Međutim konkurs nije raspisan u skladu sa ZOSOV-om. Gradski prosvetni inspektor iz Novog Sada je odbio da reaguje. Zbog toga se Unija sindikata prosvetnih radnika Vojvodine obratila Pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice i ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da se konkurs poništi ali blagovremene reakcije nije bilo i konkurs nije poništen.

Na konkurs su se prijavile tri kandidatkinje. Konkursna komisija je odbacila kandidaturu  prave i pogrešne Ane i prihvatila kandidaturu trećeg kandidata. Pri tome je prekršen član 59 Zakona o upravnom postupku, ali koga briga.

Komisija je takođe previdela činjenicu da treći kandidat ne ispunjava uslove za direktora osnovne škole, jer nema osam godina rada u školi od trenutka sticanja visokog obrazovanja koje je neophodno za rad u školi, a što se vidi iz priložene biografije.

Školski odbor je doneo odluku o izboru kandidata za direktora škole, iako je jedini kandidat dobio podršku 21 zaposlenog od ukupno 61 zaposlenih i nije uzeo u obzir činjenicu da kandidat ne ispunjava uslove za direktora škole.

O ovom je ponovo obavešten Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice i ministar prosvete. Naravno reakcije nema, a da li će je biti, pratićemo.

Zbog svega navedenog pozivamo nosioce vlasti da poštuju zakone koji su sami donosili. Čekamo reakciju iz Ministarstva prosvete, jer je vreme da OŠ „Ljudovit Štur“ konačno završi izbornu agoniju.

Zvonimir Jović
predsednik USPRV

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*