Агонија у Кисачу се наставља

protest-skola-smenjena-direktorka-kisac-jovic

После одлуке Покрајинског секретара за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице о именовању ВД директора у ОШ „Људoвит Штур“ у Кисачу почела је агонија у овој школи која се и даље наставља. Покрајински секретаријат је, грубо нарушивши вољу запослених, именовао погрешну Ану за ВД директора школе.

Уследили су дани и месеци борбе запослених за своје лично достојанство и поштовање изборне воље. У том периоду смо називани најпогрднијим именима. Када није било аргумената оптуживани смо од стране политичара да се бавимо политиком и слично.

После ове борбе расписан је нови конкурс за избор директора и очекивало се коначно решење овог проблема.

Међутим конкурс није расписан у складу са ЗОСОВ-ом. Градски просветни инспектор из Новог Сада је одбио да реагује. Због тога се Унија синдиката просветних радника Војводине обратила Покрајинском секретару за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице и министру просвете, науке и технолошког развоја да се конкурс поништи али благовремене реакције није било и конкурс није поништен.

На конкурс су се пријавиле три кандидаткиње. Конкурсна комисија је одбацила кандидатуру  праве и погрешне Ане и прихватила кандидатуру трећег кандидата. При томе је прекршен члан 59 Закона о управном поступку, али кога брига.

Комисија је такође превидела чињеницу да трећи кандидат не испуњава услове за директора основне школе, јер нема осам година рада у школи од тренутка стицања високог образовања које је неопходно за рад у школи, а што се види из приложене биографије.

Школски одбор је донео одлуку о избору кандидата за директора школе, иако је једини кандидат добио подршку 21 запосленог од укупно 61 запослених и није узео у обзир чињеницу да кандидат не испуњава услове за директора школе.

О овом је поново обавештен Покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине-националне заједнице и министар просвете. Наравно реакције нема, а да ли ће је бити, пратићемо.

Због свега наведеног позивамо носиоце власти да поштују законе који су сами доносили. Чекамо реакцију из Министарства просвете, јер је време да ОШ „Људовит Штур“ коначно заврши изборну агонију.

Звонимир Јовић
председник УСПРВ

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

code

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*