Brnabić: Prosveta je prioritet, neću sada o procentima

prosveta_protest_psn1

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će prosveta i obrazovanje i dalje biti prioritet vlade, ali da bi „bilo neozbiljno da u ovom trenutku govori o procentu povećanja plata zaposlenih u prosveti“.

„Što se tiče povećanja plata prosveti, pokazali smo u godinama iza nas da je prosveta apsolutni prioritet. I u mom ekspozeu i u svemu što smo nakon toga radili, nedvosmisleno je jasno da su prosveta i obrazovanje prioritet“, rekla je Brnabić upitana o zahtevu da se plate u prosveti do kraja godine povećaju dva puta po 10 odsto.

Navela je da je od uvođenja mera fiskalne konsolidacije 2014. godine prosveta imala najveće povećanje plata, koje je kumulativno iznosilo 20 odsto.

„Nastavićemo da idemo tim putem. Prosveta će nastaviti da bude prioritet i u ovom trenutku potpuno bi bilo neozbiljno da pričam o procentima. Takođe nam je važno da idemo dalje u reformi sistema plata i da nagrađujemo ljude po kvalitetu posla koji obavljaju i učinku“, kaže Brnabić.
Autor: FoNet,

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*