ČAČAK – JAVNI ČAS

Jedan komentar na ČAČAK – JAVNI ČAS

 1. Mirko iz Rume kaže:

  “..Komentar je, pre svega, upućen Ministru V.
  Konstantno govorite da nas, prosvetne rednike, “kažnjavate“ po Zakonu o štrajku, član 14 i ja se slažem, da u tom članu piše to što kažete. No, ja se pozivam na č.15 ( dole naveden) istog zakona, pa mi Vi recite ko od nas ne radi po zakonu ili, pak, radi! Vi ste maliciozan čovek, jer smatrate da smo mi glupi i da se sama možete igrati, no Vaša stvar!
  Upućeno kolegama!
  Ovo je prvi štrajk od gomile, koje pamtim ( imam preko 30 god, staža) i jedini put nas ovako omalovažavaju, sram da ih bude!

  Citiram:
  Član 15
  U toku štrajka organizovanog pod uslovima utvrđenim ovim zakonom poslodavac ne može zapošljavati nova lica koja bi zamenila učesnike u štrajku, osim ako su ugroženi bezbednost lica i imovine u smislu člana 7. stav 1. ovog zakona, održavanje minimuma procesa rada koji obezbeđuje sigurnost imovine i lica, kao i izvršavanje međunarodnih obaveza u smislu čl. 9. i 10. ovog zakona.
  Poslodavac ne sme da spreči zaposlenog da učestvuje u štrajku niti da upotrebljava mere prinude radi okončanja štrajka, kao ni da po osnovu neučestvovanja u štrajku predvidi povoljniju zaradu ili druge povoljnije uslove rada za zaposlene koji ne učestvuju u štrajku.
  Kraj citata!

  Ako smanjenje plate, zbog učestvovanja u zakonitom štrajku, nije mera prinude, ne znam onda šta je pod tim pojmom zakonodavac mislio? Da nije, možda mislio da će na nama koristiti bič, kamdžiju, mengele ili nešto drugo iz asortimana srednjevekovnih isterivača đavola!

  A, Vas g. Matijeviću i Vaše saradnike pitam: “ zašto u razgovorima sa predstavnicima ministarstva ne pominjete ovaj član Zakona o štrajku, jer oni smanjuju platu po čl. 14 istog zakona i prihvatate da su u pravu! Sa njima nema razgovora u rukavicama G. Matijeviću i G-đo Janković! Sa dužnim poštovanjem!
  Mirko iz Rume!

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*