Jанковић: Закон о раду се не односи на све запослене

pol-sasa-jankovic

Jедан од аргумената коjи суштински „брани“ нови Закон о раду jе то да ће увести ред и направити jасну разлику између радника и нерадника, али запослени у jавним службама не мораjу због тога да брину, jер за њих Закон о раду не важи.

„Рад запослених у државноj служби и локалним самоуправама дефинисан jе Законом о државним службеницима и Законом о раднима односима у државним органима. Aко узмемо у обзир да jе држава jако велики послодавац и да су локалне самоуправе такође велики послодавац, онда испада да се на велики броj радника не односи Закон о раду „, изjавио jе Танјугу заштитник грађана Саша Jанковић.

Oво jе на известан начин потврдила и министарка државне управе и локалне самоуправе Kори Удовички, коjа, додусе, наjављуjе да ће се постоjеће законодавство коjе регулише статус запослених у државноj управи и локалноj самоуправи усклађивати са новим законом о раду, али ће вероватно неке разлике остати.

„Радни односи и плате у државноj управи су регулисани шумом закона и наша jе намера да то регулишемо и да учинимо jасниjим, систематичниjим и праведниjим“, рекла jе Удовички Танјугу.

Oна jе додала да се у овом тренутку ради на уподобљавању свих тих закона са Законом о раду.

„Промене коjе доноси Закон о раду везано за отпремнине, минули рад уносимо и у ову регулативу сразмерно.Tамо где jе због нечег постоjала разлика и раниjе, одржавамо сада исту разлику, а тамо где jе било исто као у Закону о раду, оставићемо исто као у Закону о раду“, обjаснила jе министарка.

Заштитник грађана прецизира да су радна права запослених у државноj управи регулисана Законом о државним службеницима, права радника у локалним самоуправа Законом о радним односима у државним органима.

„Закон о раду се на њих односи само у оном сегменту коjи ова два закона нису сматрала битним, дакле занемарљиво“, наводи он.

Заштитник грађана обjашњава да су Законом о раду обухваћени приватни послодавци, jавне службе и агенциjе.

„При томе, за неке агенциjе, попут Aгенциjе за борбу против корупциjе, Закон о раду не важи, jер, иако се зову агенциjе, оне су, уствари, државни органи на коjи се примењуjе Закон о државним службеницима“, наводи Jанковић.

Oн додаjе и да jе потребно бити субспециjалиста за радно право у jавном сектору да би се тачно знало када ће се, на коjу ситуациjу и ког радника применити коjе право.

Упитан да ли се Закон о раду односи на запослене у школама и болницама, Jанковић одговара потврдно.

„Пошто се на болнице односи Закон о раду, оне, на пример, нису дужне да расписуjу конкурс када запошљаваjу лекаре, што jе потпуни нонсенс. Дакле, државне болнице, коjе су финансиране из jавних средстава, понашаjу се као приватници, тако да директори могу без икаквог конкурса да неког држе седам година у радном односу на одређено, а онда без икаквог конкурса да запосле трећу особу за стално, jер им тако закон омогућава“, упозорава он.

Упитан у коjоj мери се Закон о раду односи на jавна предузећа, када су у многим случаjевима запослени заштићени колекетивним уговорима, Jанковић каже да таква могућност доводи до тога да се многи људи коjи раде у jавном сектору, а немаjу могућност закључивања колективних уговора, питаjу да ли раде за исту државу.

Jанковић истиче да разлика у радним правима између запослених у jавном и приватном сектору треба да посотjи. Oн то обjашњава чињеницом да државни службеник, да би штитио jавни интерес, мора бити изабран на конкурсу и отпуштен по тежим условима, jер на таj начин неће зависити од самовоље свог надређеног, и неће под претњом отказа бити присиљен да подржава решења коjа су лоша за jавни интерес.

„На жалост, с обзиром на то да се претходних децениjа као правило успоставило да се у државну службу долазило не само преко конкурса и да то нису били стручни људи, онда грађани оправдано виде државне службенике као повлашћену групу људи, чиjе су привилегиjе неоправдано истакнуте, што боде очи“, каже заштитник грађана.

Tо све значи, како jе навео, да ће у државноj управи и даље бити много теже отпустити радника него у приватном сектору, као и да jе процедура за санкционисање државних службеника много сложениjа него за радника у приватним фирмама.

Извор: Новости

 

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

code

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*