Ministar prosvete: Povećanje plata od šest odsto je najviše što se moglo

tan2016-11-23_142930430_0_620x0

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević je danas prilikom razgovora sa predstavnicima reprezentativnih sindikata izjavio da je povećanje plata u prosveti od šest odsto maksimum koji je mogao da izdejstvuje.

„Povećanje od šest odsto je maksimalno što smo u ovom trenutku mogli, a da istovremeno veće zarade dobiju i zaposleni u nauci, i učeničkom i studentskom standardu. Prosveta je sada dobila više od svih ostalih sektora, tako će biti i prilikom svakog narednog povećanja, jer obrazovanje je jedan od prioriteta Vlade“, rekao je Šarčević, saopštilo je njegovo ministarstvo.

Ministar je razgovarao s predstavnicima Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“ i Sindikata radnika u prosveti Srbije, koji su ga obavestili o zahtevima zaposlenih u prosveti, pre svega za povećanje plata i za isplatu novogodišnjih nagrada.

Šarčević je sindikalcima rekao da je uvek spreman za dijalog i dogovor, ali da se moraju uvažavati mogućnosti države.

Sagovornici su se saglasili da Srbija ima glomazan obrazovni sistem koji finansije ne mogu da prate i da su neophodne sveobuhvatne reforme.

„Zajednički rad na zbrinjavanju tehnoloških viškova pokazao je da možemo da sarađujemo veoma efikasno“, zaključio je ministar i istakao da je on nije samo predstavnik Vlade, već i predstavnik zaposlenih u obrazovanju.

Šarčević je pozvao predstavnike sindikata da se aktivno uključe u reformu obrazovanja, pre svega u donošenje novih propisa.

Izvor: Novosti

2 komentara na Ministar prosvete: Povećanje plata od šest odsto je najviše što se moglo

  1. Jelena kaže:

    A vaspitace ko sisa ?!?!?!?!

  2. Bane kaže:

    Ovi sastanci kao obično služe za zamajavanje prosvetnog naroda.Sa ovakvim povećanjima ni ono što je uzeto neće biti vraćeno do 2019 godine

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*