MINISTAR VERBIĆ PRIMIO PREDSTAVNIKE SINDIKATA

ministarstvo

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić održao je danas u prostorijama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sastanak sa predstavnicima reprezentativnih sindikata prosvete:

Sindikatom obrazovanja Srbije, Unijom sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granskim sindikatom prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“ i Sindikatom radnika u prosveti Srbije .
Tema razgovora bila je najavljeno smanjenje plata, a pored toga razgovaralo se i o izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, smanjenju nepotrebne administracije u školama, uvođenju jedinstvenog informacionog sistema kao i o pooštravanju kontrole načina zapošljavanja u prosveti.
Ministar Verbić je naveo kako jedan deo rešenja problema najavljenog smanjenja zarada u prosveti vidi u pažljivom formulisanju kriterijuma za izradu platnih razreda, na čemu će se raditi u narednim mesecima.
Ministar i predstavnici sindikata saglasili su se kako razgovore o ovim problemima treba nastaviti i da u njih treba uključiti i predstavnike drugih vladinih organa. O platnim razredima razgovori sa sindikatima nastaviće se kroz formiranje radnih grupa.
Osim ovoga, predstavnici sindikata zatražili su ukidanje nepotrebnih seminara koji po njihovom mišljenju nisu svrsishodni.
Izmenama i dopunama postojećeg Zakona regulisalo bi se pitanje finansiranja po učeniku i rešio bi se status prosvetnih radnika koji su zasnovali radni odnos sa nepunim radnim vremenom, smatraju predstavnici sindikata.
Razgovori sindikata sa predstavnicima Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i drugih institucija Vlade Republike Srbije biće nastavljeni.
Izvor: Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*