Ne razumemo se sa Ministarstvom državne uprave

sarcevic_fonet

Ministar prosvete Mladen Šarčević očekuje da će sa predstavnicima Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave postići dogovor o platnim razredima za zaposlene u obrazovanju.

– Ako počnemo loše onda će od 1. januara 2019. godine opet biti problema da prosveta u ovom zakonu nije shvaćena kako treba- rekao je Šarčević, komentarišući najavljeni protest Unije sindikata prosvenih radnika, koja je najavila okupljanje ispred Vlade za 25. april jer još nije završen posao sa platnim razredima.

Ministar je uoči današnjeg sastanka sa predstavnicima MDULS-a rekao da sa timom iz tog ministarstva nisu na istoj talasnoj dužini.

– Ne razumemo se ili mi iz prosvete imamo lošu naviku da mislimo da će neko da nas prevari. Mislim da oni ne shvataju suštinu radnih mesta u prosveti. Pokušavamo da im to objasnimo zajedno sa sindikatima. Oni ne razumeju kategoriju bibliotekara, ljudi koji se bave učeničkim i studentskim standardom… psihologe i pedagoge tretiraju kao asistente, a ne kao stručne saradnike koji su bitni za proces rada i ne mogu biti ispod kategorije profesora. Postoji neslaganje u šest do sedam tačaka na kojima mora ozbiljno da se radi – rekao je Šarčević.

Jedan komentar na Ne razumemo se sa Ministarstvom državne uprave

  1. janko kaže:

    Napravi platne razrede sa sindikatima pa s tim pred Vladu.Kad nastavnik napuni 65 godina života mora u penziju. Ministre primenite kao ranije što je važilo da nastavnik završi polugodište ili do kraja školske godine jer su deca na gubitku.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*