Nezakoniti tehnološki viškovi

U Elektrotehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ zaposleni koji su proglašeni tehnološkim viškom, uskraćeni su da svoje norme popune u drugim školama, jer procedura nije urađena prema zakonu i reč Sindikata ponovo nije ispoštovana, rečeno je danas na konferenciji Ujedninjenih sindikata prosvetnih radnika Vojvodine,.

Svake godine u junu vrši se bodovanje za tehnološke viškove u Elektrotehničkoj školi “Mihajlo Pupin”, međutim ove godine to nije urađeno pa je neke zaposlene nakon kolektivnog godišnjeg odmora u avgustu zatekla vest da će postati tehnološki viškovi, odnosno ostati bez jednog dela norme.

Iako je čitav proces trebao biti završen do 15. avgusta, krajem avgusta, stiglo je obaveštenje da je imenovana komisija za bodovanje od strane Školskog odbora, pa je Sindikat škole “Mihajlo Pupin” na Izršnom odboru odlučio da ta rešenja ne prihvati jer ceo postupak o tehnološkim viškovima nije bio pokrenut u skladu sa zakonom.

Sanja Bandin, nastavnica sociologije u Elektrotehničkoj školi “Mihajlo Pupin”, samohrana majka, u školi je od 2007. godine primljena na neodređeno vreme, predaje na srpskom i mađarskom jeziku, a ove godine dobila je rešenje da je tehnološki višak, odnosno ostala je da radi sa 60% norme i značajnim smanjenjem primanja, a zbog propusta škole u proceduri, sada joj je uskraćeno da u nekoj drugoj školi popuni svoju normu.

U dopisu o štrajku Sindikat škole je tražio da se pokrene odgovornost lica koje je odgvorno za popunjavanje baze Dositej, tj. informacioni sistem slobodnih radnih mesta, tehnololških viškova i nepune norme, a s obzirom na to da ovo nije urađeno u skladu sa zakonom zaposlenima je uskraćeno da budu proglašeni tehnološkom viškovima, odnosno nemjau mogućnost dopune norme u drugoj školi.

Sindikat škole zatražio je pomoć nadležnih institucija, a o daljim koracima i sprovođenju radikalnijih mera, kako bi se ovaj slučaj što pre rešio, odlučiće na sledećem Izvršnom odboru

Izvor: Kanal9

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*