Novi ministar prosvete Verbić: Učite da bi znali, a ne za ocenu

Srdjan-verbic01rasfoto-mitar-mitrovic_f

Novi ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je da bi đaci trebalo da uče da bi znali, a ne za ocenu, ispit ili diplomu.
Obrazovanje je u krizi bezmalo u celom svetu. Tamo gde đaci uče samo za ocenu, za ispit ili diplomu, kriza se produbljuje. Tamo gde đaci uče da bi znali, perspektiva je potpuno drugačija. Mi smo, nažalost, u ovoj prvoj kategoriji – rekao je Verbić za „Danas“.
On je istakao da promene u obrazovanju moraju da budu održive, a rezultati tih promena vidljivi.
- Da bi to bilo moguće, potrebno je da povećamo odgovornost svih zainteresovanih strana, a ne samo onih koji primaju platu za rad u prosveti – rekao je Verbić.

On je istakao da će svakako imati slobodu prilikom sastavljanja svog tima i da je sa premijerom Aleksandrom Vučićem potpuno saglasan da željene promene u resoru prosvete neće biti moguće ako ne bude imao odrešene ruke u sastavljanju tima svojih saradnika.
To naravno ne znači da svi oni moraju da budu nestranački kadrovi – rekao je Verbić.

On je ukazao da je Vučića prvi put sreo posle njegovog poziva da se pridruži Vladi.
- Imao sam utisak da je dobro informisan kako o onome što radim, tako i o mojim političkim stavovima, koji su uglavnom kritički prema svima, pa i prema SNS-u – rekao je novi ministar prosvete.

Verbić je rođen 1970. godine u Gornjem Milanovcu i diplomirao je teorijsku fiziku na Fizičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a ove godine je na tom univerzitetu doktorirao na temu vrednovanja testova znanja. Do imenovanja za ministra radio je u Zavodu za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja kao rukovodilac Centra za ispite.

Izvor: Blic

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*