Нови протест против страначког директора

0801-768x445

Ни после три недеље од када су предали петицију са више од 2.000 потписа, у којој траже да за директорку школе буде изабрана Драгана Дејановић Ковачевић, наставница која је добила подршку и Наставничког већа и Школског одбора, запослени у ОШ „Иво Андрић“ и представници Савета родитеља те школе нису добили никакав одговор ни из Општине Раковица, нити из Министарства просвете.Незадовољни што се на челу ове образовне установе и даље налази в.д. директорка, за коју тврде да није стручна да води школу, Савет родитеља ће сутра у 18 сати организовати нови протест и шетњу до Општине Раковица.

Негодовање колектива ове осмолетке траје више од месец дана, а то што је до сада изостала било каква реакција надлежних председница синдиката у ОШ „Иво Андрић“ Сандра Радовановић објашњава речима: „Очигледно је да њима није стало до образовања, нити како школе функционишу“.

Без обзира на то, наставници и родитељи не желе да за директора буде постављена страначка личност и поручују да ће се борити против уплива политике у школе. Најављују и да ће Дан школе, који обележавају 9. октобра, провести испред Општине Раковица, а не искључују ни могућност радикализације протеста, што су почетком школске године предлагали родитељи ученика ове осмолетке.

Избор директора је у надлежности министра просвете који није потписао решење кандидаткињи која је добила већину на Наставничком већу и Школском одбору, већ је лоптицу пребацио на локалну самоуправу, поручивши да општина и школа треба да реше наводни спор.

Наставници су више пута истакли да никакав проблем са општином раније нису имали, али се незванично помиње да је позадина целе приче неслагање локалне власти са претходним директором Миланом Пашићем, који је са те функције постављен за помоћника министра просвете.

Упућени кажу да је то разлог зашто Пашић са позиције на којој се тренутно налази није успео да „издејствује“ да га наследи неко из колектива.

Међутим, нико од званичника до сада није ни потврдио, ни демантовао ове наводе, а наши ранији покушаји да добијемо коментар зашто Дејановић Ковачевић није подобна да буде директорка, остали су узалудни.

Како су нам рекли у школи, нови конкурс за избор директора још није расписан, нити је в.д. директорка сазвала седницу Наставничког већа на којој треба да се гласа о новим члановима Школског одбора.

Извор: Данас

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

code

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*