Нови Сад: Корона вирус у две школе, заражено четворо запослених

dnevnik

У Основној музичкој школи „Јосип Славенски“ забележен је случај заразе вирусом корона, откривен код троје запослених радника, а у Основној школи „Јован Дучић“ у Петроварадину, код једног запосленог.

Чланица Градског већа за образовање Дина Вучинић састала се надлежнима из поменутих школа који су је информисали о актуелној ситуацији, као и мерама које су спроведене како би се спречило даље преношење вируса.

Обавештена сам о присуству вируса корона у две новосадске основне школе. Заражени су запослени који не раде у настави и нису били у контакту са ученицима. У обе школе спроведене су неопходне мере, оболели су одмах изоловани, а школе су комплетно дезинфиковане. У Основној музичкој школи „Јосип Славенски“ је већ организована онлајн настава, изјавила је Дина Вучинић.

Она је нагласила да све школе и предшколске установе с територије Града Новог Сада имају довољно заштитне опреме и дезинфекционих средстава и да инспекција свакодневно контролише да ли се у њима спроводе све мере предострожности.

Желим да апелујем на све наше суграђане да буду дисциплиновани, да носе маске и придржавају се свих мера и препорука које доноси Кризни штаб, како бисмо спречили ширење корона вируса. Градска управа за образовање ће наставити да редовно обавештава јавност о ситуацији у градским образовним установама, истакла је Дина Вучинић.

Извор: Дневник

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

code

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*