Odgovor Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na otvoreno pismo Slobodana Brajkovića

MPNTR

Povodom otvorenog pisma ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđanu Verbiću,  koje je 17. jula 2016. godine u ime Sindikata prosvetnih radnika Srbije (SPRS)  poslao gospodin Slobodan Brajković, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštava:

„Veoma smo zabrinuti zbog nedostatka kulture dijaloga predstavnika jednog od najvećih prosvetnih sindikata kojem je ukazano poverenje da učestvuje u radu Radne grupe za izradu cenovnika usluga u obrazovanju. Smatramo da su tendenciozna tumačenja stavova iznetih na sastanku Radne grupe i senzacionalistička retorika pisma gospodina Brajkovića  krajnje neprimereni i usmereni protiv napora Radne grupe da usaglasi važne detalje finansiranja nastavnika i nenastavnog osoblja u okviru postojećih budžetskih ograničenja.

Iznošenje u javnost predloga koji su se čuli na sastanku Radne grupe kao gotovih ili nametnutih rešenja, protiv kojih se ne može boriti nikako drugačije osim putem medijskih saopštenja, destruktivno deluje na sam proces usaglašavanja socijalnih partnera u Radnoj grupi. U najmanju ruku, ovakav istup je nekorektan prema ostalim članovima Radne grupe koji se trude da kroz argumentovanu diskusiju dođu do najboljeg predloga za Pravilnik o ceni usluga u obrazovanju.

Apelujemo na socijalne partnere da svojim odgovornim i konstruktivnim pristupom u radu radnih grupa Ministarstva doprinesu usvajanju boljih, svrsishodnijih i bolje usaglašenih zakona i podzakonskih akata. Verujemo da je dijalog socijalnih partnera jedini ispravan put rešavanja spornih pitanja koja se tiču radno pravnog statusa zaposlenih u obrazovanju.“

Izvor: MPNTR

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*