Osmaci, zlostavljači dečaka iz OŠ „Branko Radičević“ premešteni u druge škole

voj-ostaju-pod-nadzorom_620x0

UČENICIMA osmog razreda Osnovne škole „Branko Radičević“, posle saznanja da su mesecima zlostavljali dvojicu šestaka, usledila je prva kazna. Njih četvorica će zajedno sa još jednim vršnjakom, za koga se takođe ispostavilo da je učestvovao u vršnjačkom nasilju, biti premešteni u druge škole.

Dvojica učenika osmog razreda će do kraja školske godine pohađati OŠ „Prva vojvođanska brigada“, dok je jedan već prešao u OŠ „Ivo Lola Ribar“. Gde će preostala dvojica završiti osnovnu školu, znaće se narednih dana.

Predsednik Aktiva direktora osnovnih škola u Novom Sadu, Dušan Kosanović, kaže da su se svi ponudili da prihvate ove osmake u svoje škole.

- Moramo, ipak, sačekati da dobijemo saglasnost roditelja, jer bez toga se ne može – predočio je Kosanović, ističući da je dozvola roditelja veoma bitna. – Sam upis u nove škole može se završiti za jedan dan.

Na sednici Aktiva direktora osnovnih škola, po rečima njegovog predsednika, dogovoreno je da pomenuti đaci i dalje budu pod nadzorom.

- To znači da će se na njih i njihovo ponašanje motriti i u srednjim školama koje budu upisali i pohađali – kaže Kosanović.

Izvor: Novosti

 

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*