ПОСЛЕ ГОДИНУ ДАНА ОДБРАНИЛИ ИВУ: Министар Ружић потписао решење да ОШ ‘Иво Адрић’ добије директора по свом избору!

osivoandricgrbgj

Оно у шта су веровали ретки оптимисти и сматрали првим великим “врућим кромпиром” за новог министра просвете, Бранка Ружића, одиграло се јуче поподне када је у ОШ “Иво Андрић” у београдској Раковици, након једногодишње тешке борбе и три конкурса, стигло решење да је њихова убедљиво и легално изабрана наставница Драгана Дејановић Ковачевић озваничена на место директора ове школе, иначе одавно једне од десет најбољих у Србији!

Ово се сматра, међу просветним радницима, као прва њихова победа у последњих неколико година, од када локалне смаоуправе истрајавају у намери да уместо изабраних представника наставника и родитеља намећу своје партијске в.д. директоре, који онда нису спроводили вољу запослених већ странака на власти које су их ту и поставиле.

Глас јавности је последњих месеци редовно пратио ови просветну “тужну причу са хепиендом”, па смо и први сазнали за ову срећну вест и одмах позвали Сандру Радовановић, председницу Уније синдиката просветних радника Србије у школи “Иво Андрић”, да чујемо прве утиске након коначно добијеног решења са потписом новог министра просвете, Бранка Ружића, о постављењу директорке коју су на три конкурса изабрали, али два пута је претходни челник просвете, Младен Шарчевић, то игнорисао и одбијао, па им и постављао партијске в. д директоре:

Позив министру да посети школу
-Веома нас је обрадовало Решење које је управо стигло. Драго нам је да је министар донео одлуку у корист квалитетноиг рада и тиме заштитио и интересе ученика а самим тим и колектива. На томе смо му веома захвални. Сигурни смо да ће овом одлуком школа успети брзо да се врати на пут успеха и доброг рада после другог ВД стања. Позивамо миниситра да, када се стекну услови, посети нашу школу и увери се у резултате који стоје иза нас и упозна овај јак, јединствен и креативан колектив, – радосним гласом прича за Глас јавности Сандра Радовановић, председница Уније СПРС у овој школи.

Очекивано, ова радосна вест одјекнула је синоћ “брзином светлости” и међу осталим члановима Уније синдиката просветних радника Србије, чији су великом већином и чланови наставници из раковичкле школе “Иво Андрић”.

-Трећа срећа! ОШ “Иво Андрић” доказује да се борба и упорност исплати свуда, па и у Србији. Ово такође значи да нови министар просвете није камиказа који пошто-пото слуша партијске налоге. Честитам колегиницама, колегама и родитељима ученика ове школе. То је та синергија која је непобедива комбинација! Из овога сви треба много да научимо. Нема места дефетизму, само “љута” борба се исплати, изјавила је Глас јавности Јасна Јанковић, председник Уније синдиката просветних радника Србије.

Још, само подсећања ради, рећи да је недавно након завршеног трећег конкурса, одржано Наставничко веће на коме су за њихову колегиницу Драгану Дејановић Ковачевић гласало 92 чланова колектива, док је “напредна учитељица” имала тек двоје присталица. Значи, Наставничко вече је гласало 94:2 за њихову Драгану. На Школском одбору који има девет чланова, нису се појавила три члана локалне самоуправе из владајуће партије, па су наставници и родитељи гласали шест према нула, такође за Драгану. Али, као и претходна два пута, чекао се потпис на решењу министра просвете да се то и званично потврди. Јуче се коначно и то догодило, на велику радост “андрићеваца” , али већине просветних радника у Србији, као “светло на крају тунела”, да и у другим школама у Србији запослени истрају у изборима колектива а не да им то намеће локална самоуправа, по жељи партјских моћника.

(Глас јавности)

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

code

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*