Povodom najnovih dešavanja (pretnji, suspenzija, hapšenja…) u Osnovnoj školi ,,Stojan Novaković“ u Blacu

blace

Radim u Osnovnoj školi ,,Stojan Novaković“ u Blacu gotovo 9 godina. Nastavnik sam matematike, diplomirao sam na Prirodno – matematičkom fakultetu u Nišu sa prosekom 8,89. Napomenuću da nisam član nijedne stranke i da se nikad nisam bavio politikom. Za sve vreme moga dosadašnjeg rada u školi nisam nisam trpeo nikakve političke pritiske od prethodnih direktora ili kolega, niti me je iko ubeđivao da se stavim na stranu neke političke opcije. Član sam Školskog odbora skoro četiri godine izabran od strane svojih kolega . Za vreme dok se na čelu škole nalazila Danijela Nikolić, bio sam jedan od aktivnih nosilaca rada škole i upućen u gotovo sve aktivnosti ove škole koje su se ticale nastave.

Pritisci, pretnje na dnevnom nivou počinju posle smene Danijele Nikolić, doskorašnje direktorke naše škole od strane resornog ministra Mladena Šarčevića. Na prvoj sednici školskog odbora, nakon smene Danijele Nikolić od strane resornog ministra, novopostavljena v.d. direktorka Marija Ćurčić krenula je sa oštrim kvalifikovanjem funcionisanja škole dok se na njenom čelu nalazila koleginica Danijela ocenjujući da je nastava u drugom planu, kako se ništa ne radi, kako su bitni projekti, ulepšavanje škole, pominjući različite malverzacije itd. Tim njenim stavovima na sednici školskog odbora sam se usprotivio i izneo da je škola odlično funcionisala za vreme direktorke Danijele Nikolić. Nisam mogao da se saglasim sa ovom tvrdnjom jer time nipodaštava rad I trud mnogih mojih kolega za koje znam da časno i odgovorno rade svoj posao, a pre svega upravljanje bivše direktorke Danijele Nikolić koja je umnogome unapredila kvalitet rada škole. U tome su me na sednici školskog odbora podržali članovi, učitelj Saša Đukić i domar škole Veljko Marković.

Pri tome, na sednici je v.d. direktorka iznela neistinu pred članovima Školskog odbora da sam nekoliko godina radio bez diplome, što sam kategorički odbio i tražio od sekretara da se to ispita, a da od nje očekujem javno izvinjenje.

Sutradan sam otišao po dokumenta kod sekretara škole Zorana Milutinovića, kada se odjednom u njegovoj kancelariji pojavila v.d. direktorka Marija Ćurčić, koja mi je tom prilikom postavila pitanje: ,, Da li ima dobrih matematičara u Barbatovcu (među decom, selo 8km od Blaca)?“ Potvrdno sam joj odgovorio na to pitanje, na šta mi je ona odgovorila : ,,Imaćete priliku ponovo sa njima da radite“ što se od septembra i dogodilo. Na početku svog rada u osnovnoj školi u Blacu radio sam u Barbatovcu, a kasnije punih osam godina u Blacu u matičnoj školi. Na ovaj način direktorka Marija Ćurčić, sa njenog aspekta gledišta, htela je da me kazni, jer sam joj se suprostavio na sednici Školskog odbora. Takođe, Veljko Marković, član Školskog odbora, iz Blaca prebačen je da radi u selo G.Draguša,a učitelj Saša Đukić ovog petka je suspendovan. Suspenzija Saše Đukića prati kontkeste događaja koje sam izneo. Za sve ovo vreme moja porodica i ja trpimo pritiske, pokušavaju da nas okarekterišu kao Jozićeve ljude (bivši poslanik i predsednik opštine) sa kim sam lično u dobrim odnosima, ali politički nemam nikakve veze.

Bratu Vladimiru, nastavniku srpskog jezika i književnosti nije produžen ugovor, iako je godinama unazad radio u osnovnoj školi u Blacu. Na njegovo mesto primljena je nastavnica srpskog jezika i književnosti iz Prokuplja, rođaka Darka Laketića, predsednika okružnog odbora Srpske napredne stranke u Toplici. Pritom je od mene traženo da istu tu nastavnicu srpskog vozim tri dana u selo Barbatovac.

Pre desetak dana prijavio sam se na konkurs za direktora škole. Na taj način hoću da pokažem da u osnovoj školi u Blacu ne rade klimoglavci, slepi poslušnici Srpske napredne stranke i v.d. direktorke Marije Ćurčić i ODBRANIM ČAST STRUKE. Od tada su krenule pretnje upućene preko ljudi meni i mojoj porodici: ,, Osvetiće mu se ako ne povuče kandidaturu za direktora škole“. Od mnogih kolega sam dobio podršku nakon konkurisanja za direktora ustanove, kao i od mnogih roditelja i stanovnika naše opštine. Sa druge strane shvatam i razumem zabrinutost i zastrašenost mnogih radnika škole, a neki su mi se i pravdali kada sam ih sretao u prolazu. Ipak, treba da znaju da sam stao u odbranu časti struke, za šta je trebalo mnogo hrabrosti. Nisam uplašen, jer moje znanje, ljudske i profesionalne kvalitete ne mogu da mi uzmu, a o kojima neka sude drugi. Za mene je najbitnije da znam da posle danas postoji sutra i Onaj koji sve vidi.

Izvor: otvorenosr.rs

Jedan komentar na Povodom najnovih dešavanja (pretnji, suspenzija, hapšenja…) u Osnovnoj školi ,,Stojan Novaković“ u Blacu

  1. Anonimni kaže:

    Povukao sam se iz Beograda da zivim na selu inace sam rodjeni beogradjanin sto nije ni vazno u mom zivotu nis se sreo sa takvim javaslukom kao ovde sve je preko veze policija kada vidi BG kazna je obavezna uz nabedjivanje da nisi upalio svetla sto nije istina ma dzaba price ovde se nista ne menja JAVASLUK

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*