Prekobrojne higijeničarke i matematičari

beta-giyxn9bd0g-525x350

snovne i srednje škole u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici početak nove školske godine dočekuju sa 28 radnika koji su proglašeni tehnološkim viškom.
U Novom Pazaru ih je 7, u Tutinu 13 i u Sjenici 8. U strukturi prekobrojnih najviše ima higijeničarki (5) i nastavnika matematike (4).
Ministarstvo prosvete je utvrdilo da su tehnološki višak u Novom Pazaru po jedan nastavnik francuskog jezika i hemije u OŠ „Stefan Nemanja“, po jedan profesor prava i elektrotehnike u Tehničkoj školi, informatike u Gimnaziji, fizičkog vaspitanja i Medicinskoj školi i jedan domar u Ugostiteljsko-turističkoj školi.

U tutinskoj opštini, od 13 radnika proglašenih tehnološkim viškom, na vrhu lestvice su higijeničarke. Njih četiri su tehnološki višak u OŠ „Meša Selimović“ u Ribariću. U istoj školi višak je i nastavnik likovnog vaspitanja. U OŠ „Aleksa Šantić“ prekobrojnih ima četvoro, po jedan nastavnik srpskog jezika, matematike, likovnog i fizičkog vaspitanja. Nastavnik geografije je tehnološki višak u OŠ „Vuk Karadžić“. Tutinskoj Tehničkoj školi sada ne trebaju tri profesora: matematike, tekstilstva i likovnog vaspitanja.

Od 8 radnika koji su višak u sjeničkim školama, polovina je zaposlena u OŠ „Svetozar Marković“. Tamo su višak dva nastavnika nemačkog jezika, jedan domar i jedna higijeničarka. U OŠ „Sveti Sava“ nisu potrebni nastavnik matematike i računovođa. Školi „Bratstvo jedinstvo“ ne treba administrativni radnik, a školi „Rifat Burdžović Tršo“ višak je nastavnik matematike.

Izvor: Danas

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*