Prosvetni radnici protestuju 25. aprila

prosveta

Članovi Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije protestovaće 25. aprila u podne ispred zgrade Vlade Srbije, ali u školama članicama tog sindikata neće biti prekida nastave.Unija traži donošenje pravednih i jedinstvenih platnih razreda, koji će popraviti položaj prosvetnih radnika, kao i povećanje zarada zaposlenima u obrazovanju dva puta po 10 odsto, ovog meseca i u oktobru. Predsednica Unije Jasna Janković kaže za Danas da će pozvati i druge sindikate da im se pridruže na protestu, ne samo iz obrazovanja već sve koji su se ranije protivili donošenju Zakona o zaposlenima u javnim službama.

– Zakon je usvojen u decembru i uprkos obećanjima premijerke Ane Brnabić i ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića da će se uraditi podzakonska akta, još uvek ne znamo koji će biti kriterijumi za procenu kvaliteta rada nastavnika, kakva će biti startna pozicija, ko će dobijati više, ko će naš rad procenjivati – ističe Janković napominjući da je ovaj zahtev usmeren ka Vladi, a ne ka Ministarstvu prosvete, što je i razlog zašto je okupljanje najavljeno ispred Nemanjine 11.

Unija traži i da se ispravi nepravda prema nenastavnom osoblju, pošto su svi zaposleni do šestog stepena praktično na minimalcu. Janković je rekla da će, uz postepeno povećavanje minimalca i stagniranje plata nastavnika, uskoro svi primati minimalan lični dohodak.

Izvor: Danas

Jedan komentar na Prosvetni radnici protestuju 25. aprila

  1. Snežana kaže:

    Kada će se ispraviti nepravda i izjednačiti VI stepen stručne spreme za šefa računovodstva, medijatekara i bibliotekara sa VI stepenom nastavnika???

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*