Protest prosvetara u utorak

ne-odustajemo5

VIDEO K9: Prosvetni radnici zakazali su veliki protest ispred Skupštine Republike Srbije, u utorak 31. avgusta. Povod su, kako kažu, problemi koje nadležni ne rešavaju godinama.

Dostojanstven život i rad prosvetnih radnika, kvalitetno obrazovanje za svakog učenika, vođenje pravednih platnih razreda čije donošenje kasni godinama – samo su neki od zahteva koje će predstavnici prosvetnih sindikata predati Odboru za obrazovanje Skupštine Srbije na protestu zakazanom za 31. avgust.

Ove zahteve prosvetari iznose godinama, ali nadležni za njih nemaju sluha, kažu u Uniji sindikata prosvetnih radnika Vojvodine i dodaju da zbog toga ne ispaštaju samo prosvetni radnici već i vannastavno osoblje zaposleno u obrazovnim ustanovama.

Jedan od zahteva je i smanjenje broja učenika u odeljenjima što bi, kako ističu, omogućili kvalitetniju nastavu i veću posvećenost profesora svakom učeniku.

Što se tiče početka nove školske godine, odnosno novousvojenog modela nastave po principu semafora, u sindikatu kažu da je Krizni štab poslušao njihove savete i dodaju da je u pitanju austrijski model koji će nastavu u doba pandemije olakšati i roditeljima i nastavnicima, koji su podneli najveći teret.

Protest prosvetnih radnika zakazan je za podne, a okupljanje je ispred Skupštine Republike Srbije. Nakon toga, prosvetni radnici će prošetati do republičke Vlade, gde će ponovo ukazati na brojne probleme, sa kojima se, kako kažu, bore godinama.
Izvor: https://www.kanal9tv.com

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*