Škole bez obavezne informatike u IT eri

rtv-radio-televizija-vojvodine-mediji-jpg_660x330

Nacionalni prosvetni savet odbacio predlog Ministarstva prosvete da informatika postane obavezan predmet od petog do osmog razreda osnovne škole. Ovo je teško razumeti u vremenu kada je potražnja za IT stručnjacima veća nego ikad i kada je poznavanje rada na računaru neophodno u svakoj profesiji.

Izvor: RTV

3 komentara na Škole bez obavezne informatike u IT eri

 1. KG kaže:

  Izvrcu se cinjenice i pravi histerija. Ucenici u Srbiji imaju informatiku u okviru predmeta Tehnicko i informaticko i ogromna vecina bira izborni predmet informatika, pride. Dakle onaj ko hoce moze lepo i da nauci informatiku. Problem je u nepostojanju kabineta i zastarelim planovima i programima…

  • BP kaže:

   Nije problem u kabinetima, nego u nastavnicima TIO. Pa kad je informatka tako laka, sto onda nastavnici tio nisu upisali samo informatiku?! Na fakultetima koji skoluju strucan kadar za TIO ni i od informatike , a da ne spominjem vikend studente, prekvalifikacije za 2 do 4 meseca. I taj kadar se bori protiv uvodjenja predmeta informatika. Molim da se napravi istrazivanje koliko nastanika TiO je redovno studiralo, 4 do 5 godina, a koliko njih je studiralo u isturenim odeljenjima po malim sredinama ili vikend varijante. Sve sami vunderi. Blago nasoj deci. Lep primer se daje.

 2. dada kaže:

  Tacno kolega. Potpuno tacno. Ovi sto ih pomenuste i ovi.koji prodaju udzbenike i ostale n.materijale, oni se bore protiv informstike. Nastavnik koji predaje oba najbolje razume situaciju,.i zna da su oba predmeta vazna.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*