ŠTRAJK UKINUO PRVI ČAS: U novosadskoj ETŠ Mihajlo Pupin održali protest upozorenja

17830_strajk-nastavnika-u-ets-mihajlo-pupin-0209-2020-4_f

PROFESORI u Elektrotehničkoj školi „Mihajlo Pupin“ u Novom Sadu, članovi sindikata juče su organizovali jednodnevni štrajk upozorenja zbog, kako ističu, nezakonitosti koje se dešavaju u ovoj srednjoj školi.

Učenici, njih oko 1.800, koji su novu radnu godinu počeli sa onlajn nastavom, nisu imali prvi čas ni u prepodnevnoj, niti u popodnevnoj smeni.

Na ovaj potez prosvetari su se, kako ističu u sindikatu, odlučili jer nije blagovremeno urađeno bodovanje tehnoloških viškova, i nije na vreme formirana komisija, i još je nepoznato ko će se naći na spisku prekobrojnih.

- Uprava škole još nije zvanično oglasila ko je tehnološki višak, niti je sindikalna organizacija o tome obaveštena, a nije nam ponuđeno da potpišemo tu listu – kažu u Izvršnom odboru sindikata. – Na taj način potencijalni viškovi nisu mogli znati da su im ugrožene norme, pa iz tog razloga nisu mogli blagovremeno tražiti dopunu u drugim školama i da konkurišu za slobodna mesta. Tražimo da se pokrene regularan postupak tehnoloških viškova i da bude u skladu sa zakonom.

Štrajkački odbor Upravi škole zamera i to što se uoči početka nove školske godine nisu održale sednice Nastavničkog veća, iako je resorno ministarstvo uputilo dopis svim obrazovnim ustanovama kako da se organizuje nastava u školama.

Za sve učenike ove srednje škole nastava je zasada organizovana samo onlajn, i tako će biti do kraja septembra. Navodno bi od oktobra trebalo da počne da se primenjuje kombinovani sistem.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*