ШТРАЈК УКИНУО ПРВИ ЧАС: У новосадској ЕТШ Михајло Пупин одржали протест упозорења

17830_strajk-nastavnika-u-ets-mihajlo-pupin-0209-2020-4_f

ПРОФЕСОРИ у Електротехничкој школи „Михајло Пупин“ у Новом Саду, чланови синдиката јуче су организовали једнодневни штрајк упозорења због, како истичу, незаконитости које се дешавају у овој средњој школи.

Ученици, њих око 1.800, који су нову радну годину почели са онлајн наставом, нису имали први час ни у преподневној, нити у поподневној смени.

На овај потез просветари су се, како истичу у синдикату, одлучили јер није благовремено урађено бодовање технолошких вишкова, и није на време формирана комисија, и још је непознато ко ће се наћи на списку прекобројних.

- Управа школе још није званично огласила ко је технолошки вишак, нити је синдикална организација о томе обавештена, а није нам понуђено да потпишемо ту листу – кажу у Извршном одбору синдиката. – На тај начин потенцијални вишкови нису могли знати да су им угрожене норме, па из тог разлога нису могли благовремено тражити допуну у другим школама и да конкуришу за слободна места. Тражимо да се покрене регуларан поступак технолошких вишкова и да буде у складу са законом.

Штрајкачки одбор Управи школе замера и то што се уочи почетка нове школске године нису одржале седнице Наставничког већа, иако је ресорно министарство упутило допис свим образовним установама како да се организује настава у школама.

За све ученике ове средње школе настава је засада организована само онлајн, и тако ће бити до краја септембра. Наводно би од октобра требало да почне да се примењује комбиновани систем.

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

code

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*