УРАДИТЕ ТО ЈОШ ДАНАС ЗА ВАШУ ДЕЦУ

zvonko
Све критичнија епидемиолошка ситуација, која се из дана у дан погоршава, навела је земље у окружењу да затварају школе и да прелазе на наставу на даљину. Србија нажалост није једна од њих.  Прелазак на онлајн наставу одређен је за један део  образовног система, док се у првом циклусу основног образовања наставља непосредни образовно – васпитни рад у школи.
Новоуведеним епидемиолошким мерама, ученици млађих разреда су поистовећени са стадом које треба чувати, али не од изложености вирусу, већ као групу на окупу, која треба да стекне имунитет крда. Учитељи и наставници, који остварују наставни процес у млађим разредима, нису пастири стада, нити гоничи крда, већ људи који Вашу децу образују и васпитавају.
Према подацима са терена, којима располажемо, број заражених међу ученицима, наставницима и помоћним радницима далеко је већи од онога који се износи у јавности. Алармантно је повећан у односу на период од марта месеца 2020. године, када смо са укупно 57 заражених у земљи прешли на онлајн наставу. Међутим, сада када је број новооболелих или су у изолацији већи од 7 хиљада, настава од I до IV разреда, одвијаће се према упутству Министарства просвете, науке и технолошког развоја, које је донето почетком школске године. Подсећамо Вас да смо тада имали далеко мање заражених, оболелих и преминулих. Радили смо у отежаним околностима и са повећаним обимом посла, решени да надокнадимо пропуштено градиво и спремни да Вашој деци, нашим ученицима, помогнемо у савладавању новог на најбољи могући начин.
Апелујемо на Вас, поштовани родитељи, да донесете крајње разумну одлуку и Вашој деци омогућите прелазак на онлајн наставу, како би се у школама зауставила трансмисија вируса.
С поштовањем
У Београду, 29.11.2020. године
Потпредседник Уније СПРС, Звонимир Јовић

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

code

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*