УСПРВ: Мере донете касно

Унија синдиката просветних радника Војводине сматра да је одлука Владе да и млађи основци пређу на онлајн модел наставе донета касно и наводе да је велики број наставника и учитеља измучен због бројних радних задужења

Након што је Влада Србије усвојила препоруку Кризног штаба да и ђаци од 1. до 4. разреда основне школе пређу на онлајн модел наставе, у Удружењу синдиката просветних радника Војводине кажу да је ова одлука донешена касно и да млађи основци већ од ове недеље наставу треба да прате од куће.

Још од почетка школске године међу просветним радницима најугроженији су учитељи и васпитачи, наглашава председник Уније самосталних синдиката просветних радника Војводине Звонимир Јовић.

Учитељи, додаје, нису имали паузе и одмора сем зимског распуста. Каже да су физички исцрпљени и самим тим додатно угружени и мање отпорни на вирус.

У дилеми колико ће ђаци нижих разреда моћи да усвојају знање путем наставе на даљину, Јовић одговара да је став Синдиката да је здравље на првом месту.

Иако просветни радици спадају у приоритетну групу за вакцинацију, она се не обавља на адекватан начин, сматра Јовић и додаје да је, према њиховим подацима, у овом тренутку око 5 одсто просветних радника заражено коросавирусом.

Извор: Канал9

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

code

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*