Verbić: Razgovaraću sa gradonačelnikom Zaječara povodom finansiranja škola

verbic

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je danas da je problem finansiranja škola u Zaječaru nasleđen i da će tim povodom razgovarati sa gradonačelnikom tog grada.

Predstavnik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) iz Zaječara Goran Manojlović najavio je da će danas biti obustavljena nastava u najmanje deset škola u tom gradu i u podne održan protest ispred Gradske uprave zbog toga što lokalna samouprava ne isplaćuje školama sredstva koja im pripadaju iz budžeta.

- Problem nije od juče. Novi gradonačelnik sada ima nezahvalnu dužnost da rešava nešto što nije dugo, dugo rešavano. Vidimo kako ima dobrih primera po Srbiji kako su lokalne samouprave uspele da reše problem. Kragujevac je odličan primer kako se to rešava – rekao je danas Verbić novinarima u Beogradu.

On je kazao da će pozvati gradonačelnika Zaječara na razgovor, kako bi se videlo šta može Ministarstvo da uradi kako bi pomoglo školama u tom gradu da bolje funkcionišu.

- Kada je u pitanju finansiranje onoga što je na lokalnom nivou, mi ne možemo da namećemo prioritete. Ne možemo da kažemo kako je škola važnija od popravke puteva ili mostova…ali možemo da skrenemo pažnju sa aspekta ovog kapaciteta koji sada imamo u školama u nameri da nam te škole daju što bolji rezultat – naveo je Verbić.

Predstavnik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) iz Zaječara Goran Manojlović rekao da je od ukupno 17 škola u Zaječaru u blokadi 16 i da škole u Zaječaru duguju oko 192 miliona dinara.

Izvor: Blic

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*