Verbić: Sindikati bi želeli da ostanem ministar prosvete

srdan-verbic-foto-fonet-dragan-antonic-1419371771-601552

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić kaže da je zadovoljan stavom predstavnika sindikata prosvetnih radnika prema njemu kao ministru.

„Ja sam lično veoma zadovoljan kakav stav sindikati imaju prema ministru, i kada biste ih pitali da li oni žele da ovaj ministar bude u sledećoj vladi, oni bi rekli, da. Ja bih na isto to pitanje rekao, što da ne“, odgovorio je Srđan Verbić.

Ministar je danas u Kraljevu istakao i da u Srbiji postoje zakoni kojima se reguliše problem vršnjačkog nasilja, ali da nema dovoljno kapaciteta za njihovo sprovođenje.

„Postoje zakoni kojima se reguliše problem vršnjačkog nasilja, ali nema dovoljno kapaciteta da se oni sprovode. Nama su potrebni ljudi koji se time bave, moraćemo da osnažimo službe koje se time bave u školi. Svaki pojedinac je važan u ovom poslu“, rekao je Verbić.

On je naveo da je za suzbijanje vršnjačkog nasilja neophodno i razvijanje duha zajedništva među učenicima, kao i bavljenje sportom.

„Neophodno je razvijanje zajedništva kod mladih, više sportskih sekcija u školama, izleta i to moramo da vratimo“, kazao je Verbić.

Verbić je danas položio kamen temeljac za izgradnju montažne sportske hale u Dvorištu doma učenika i Šumarske škole u Kraljevu.

Sredstva u iznosu od 50 miliona dinara najvećim delom obezbedio je grad Kraljevo, dok će delom u izgradnji sportske hale učestvovati i Ministarstvo prosvete.

Rok za završetak radova na novoj sportskoj hali kod Doma učenika u Kraljevu je 15. maj.

REZULTATI ANKETE
Da li bi Srđan Verbić trebalo da bude ministar prosvete i u novoj vladi?
79%
Ne
17%
Da
4%
Nemam mišljenje

Izvor: N1

2 komentara na Verbić: Sindikati bi želeli da ostanem ministar prosvete

  1. uča kaže:

    Dečko je pobrkao lončiće. Sindikati nisu Bane Pavlović.

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*