Zaposleni u ŠKOLI ‘IVO ANDRIĆ’ Iz Rakovice od danas RADIKALIZOVALI PROTEST ŠTRAJKOM upozorenja, a PISALI I PREDSEDNIKU I PREMIJERKI!

rakovica

Višemesečni protesti zaposlenih u Osnovnoj školi „Ivo Andrić“, iz beogradske Rakovice, nezadovoljnih što Ministarstvo prosvete nije postavilo za direktorku njihovu legalno izabranu nastavnicu, Draganu Dejanović Kovačević, već im po drugi put na to mesto šalju partijske v. d. direktorke, od danas su radikalizovali delovanje štrajkom upozorenja, tako što su skratili časove za 15 minuta.

Takođe, u toku jučerašnjeg dana, uputili su i otvoreno pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić, u kojem ih detaljno obaveštavaju o svom nagomilanom nezadovoljstvu i pozivaju da pomognu u rešavanju jednogodišnje agonije škole koja već dugo važi za jednu od deset najboljih u Srbiji.

U današnjem štrajku upozorenja učestvovali su svi zaposleni, uz maksimalno poštovanje Zakona o štrajku a obavestili su blagovremeno i postavljenu v.d. direktorku o svojim namerama. Dok su “andrićevci”, već dokazani u svojim kreativnim performansima, danas u 12 časova u svom školskom dvorištu, priredili još jedna takav vid protesta kroz pesmu i igru, moglo se primetiti i prisustvo pojačane policijske patrole iznad škole. Takođe, i danas su sa nastavnicima u ime podrške bili i predstavnici beogradske organizacije Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, čiji su članovi, inače,velika većina zaposlenih.

Kako se štrajk radikalizovao, tako i zbivanja oko ove rakovičke škole očigledno ubrzavaju pa smo potražili odgovore o predviđenom sledu novih događaja od Sandre Radovanović, predsednice sindikata Unije prosvetnih radnika u školi “Ivo Andrić.

- Ne želimo da bilo šta da prepustimo slučaju i već dana su 18 časova idemo do naše Opštine Rakovica i prvo im se zahvalimo što su pozitivno reagovali prošle nedelje. Opština je naš partner a ne protivnik, kao i Ministarstvo prosvete, samo čekamo da i oni reaguju. Juče je Školski odbor raspisao i treći konkurs i mi se pitamo da li ćemo opet biti samo „dekor“ u zakonskoj proceduri. Možda bi Ministarstvo prosvete moglo da napiše i listu kriterijuma po kojima se biraju direktori pa da svi kolektivi znaju koje kandidate da predlože, da ne dolaze u istu situaciju, kao naša škola. Mi našu borbu nastavljamo i sledeće nedelje, rekla je za Glas javnosti Sandra Radovanović.

(Glas javnosti)

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*