10 godina Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine

skupstina

Povodom 10 godina od osnivanja 25.6.2022.godine održana je Svečana Skupština Unije sindikata prosvetnih radnika Vojvodine.

Naša organizacija osnovana je 16. juna 2012. godine kao rezultat saradnje tri članice, Sindikata prosvetnih radnika Sremske Mitrovice, Sindikata prosvetnih radnika Bačke Palanke i Sindikata prosvetnih radnika Banata, Želja nam je bila da se glas prosvetara jače čuje i da se delovanje usmeri ka ostvarivanju boljeg statusa zaposlenih u obrazovnim institucijama.

Rešenjem Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja od 28. decembra  2018. godine potvrđena je reprezentativnost ove organizacije na teritoriji Pokrajine.

U proteklih 10 godina Unija sindikata prosvetnih radnika Vojvodine je bila i ostala jedinstvena po pitanju glavnih ciljeva delovanja: boljeg materijalnog položaja zaposlenih, radno –pravne zaštite, stabilanog obrazovnog sistema.

Insistirano je i na neprekidnoj borbi za mlade, obrazovane ljude koji žele da ostanu i rade u svom gradu, u svojoj državi, da žive od svog znanja i sposobnosti i da u zdravom i stabilnom okruženju to znanje kasnije prenese novim generacijama.

USPRV kao nezavisni sindikat funkcioniše preko opštinskih, gradskih i regionalnih odbora u Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Bačkoj Palanci, Vrbasu, Sečnju, Srbobranu, Novom Kneževcu, Somboru, Novom Sadu…

U proteklih 10 godina Unija sindikata prosvetnih radnika Vojvodine učestvovala je u svim aktivnostima koje je organizovala Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, bilo da su u pitanju bili protesti, štrajkovi, konferencije ili razni drugi skupovi. Pri tome smo davali poseban doprinos u organizaciji i sprovođenju istih.

Pored toga organizovali smo protestne skupove za vreme štrajka 2014/2015 u Bačkoj Palanci, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Somboru…

Protest je organizovan u Bačkoj Palanci zbog izbora direktora u gimnaziji „20. Oktobar“ Bačka Palanka  u septembru 2018. godine gde je ostvarena velika pobeda SPR Bačka Palanka kao i čitave Unije.

Pobedu takođe očekujemo i u slučaju kršenja PKU u TŠ „9.maj“, kao i nereagovanja svih nadležnih institucija, zbog čega smo organizovali štrajk i protest 26.11.2021.

Organizovan je protest u Kisaču, a zatim u Novom Sadu zbog izbora direktora u Kisaču.

U Zrenjaninu je organizovan protest ispred školske uprave….

Unija sindikata prosvetnih radnika Vojvodine trenutno broji više od 4200 članova.

Na kraju Skupštine Zvonimir Jović, predesednik USPRV je uručio zahvalnice našim saradnicima i prijateljima.

Zahvalnice su dodeljene:

  1. Slobodanu Vujčiću
  2. Stevanu Juriću
  3. Draganu Matijeviću
  4. Jasni Janković
  5. Vladimiru Adžiću
  6. Vesni Jerotijević
  7. Dobrivoju Marjanoviću
  8. Kseniji Živkov
  9. Saši Matešiću
  10. Dobrili Gmizić

10.Konstantinu Gušiću

11.Valeriji Halgato

12.TV Kanalu 9 Novi Sad

13.SPR Banata Zrenjanin

14.SPR Sremske Mitrovice

15.SPR Bačke Palanke

16.SPR Opštine Vrbas

17.SPR Opštine Sečanj

18.SPR Grada Novog Sada

19.VPS Regija Novi Sad

20.USPRS Sindikat Opštine Sombor

21.SPR Opštine Novi Kneževac

 

Info USPRV

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*