Месечне архиве: децембар 2013

Д А Н И У Н И Ј Е 2014.

БОРСКО ЈЕЗЕРО
15 – 18.5 2014.

ХОТЕЛ „ЈЕЗЕРО“ – БОРСКО ЈЕЗЕРО
http://www.hoteljezero.rs/ЦЕНА 3 ПУНА ПАНСИОНА:
9.900,00 динара – МОГУЋНОСТ ПЛАЋАЊА У 5 РАТА ЗАКЉУЧНО СА 1.5.2014.

ПРЕВОЗ О ТРОШКУ УЧЕСНИКА

РАЧУН ЗА УПЛАТЕ:
УСПРС – Алфа банка
Број рачуна: 18010112100186754
Позив на број: Бор-2014
Сврха плаћања: Спортске игре УСПРС

Број места је ограничен и зависиће од уплата
Хотелски смештај – 250 места
Приватни смештај – 80 места

0653233038 – КАНЦЕЛАРИЈА УСПРС
usprs@sezampro.rs

ДИСЦИПЛИНЕ, ПРОПОЗИЦИЈЕ, НАЧИН ПРИЈАВЕ И ДЕТАЉНИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ ОБЈАВИЋЕМО НАКНАДНО
ИНФО УСПРС
...

Предлог протокола

...

Ко контролише просветаре?

Тек 105 просветних саветника контролише рад просветара у свим вртићима, основним и средњим школама у Србији. Наставници тврде да је провера нелогична и да није суштинска. Надлежни, међутим, тврде супротно. Најчешће замерке саветника су претерано робовање традицији и лоша усклађеност са потребама ученика.

Кључну улогу у образовању деце имају професори, а квалитет њиховог рада на часу проверавају просветни саветници. Проблем је, међутим, преобимност посла, јер у надлежности 105 саветника су сви вртићи, основне и средње школе у Србији.

...

Пропали преговори с министром финансија

Представници сва четири синдиката просветних радника одбили су јуче да потпишу протокол за наредну годину, незадовољни садржајем тог документа, потврдио је за Данас Драган Матијевић, председник Уније синдиката просветних радника Србије.

...

Жене касније у старосну пензију

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање подсетио је на то да од 1. јануара 2014. године ступају на снагу нове одредбе за пензионисање.
Старосна граница за одлазак у пензију се помера четири месеца – код жена на 35 година и осам месеци стажа осигурања и најмање 53 године и осам месеци живота, док код мушкараца и даље важе 40 година стажа осигурања и најмање 54 године и четири месеца живота, наведено је у саопштењу.
...

ИЗВЕШТАЈ СА САСТАНКА У МИНИСТАРСТВУ ФИНАНСИЈА

Већ смо вас обавестили да су код министра Крстића били сви репрезентативни просветни синдикати. Нашу делегацију чинили су: председник УСПРС-а, Драган Матијевић и руководилац Ресора за образовање, Јасна Јанковић.

Општа констатација присутних била је да се на овај папир дуго чекало, али да он није понудио апсолутно ништа вредно, ма и једног потписа.
...

Синдикати траже промену

Министар финансија Лазар Крстић позвао је представнике синдиката просветних радника да данас потпишу протокол за 2014, иако је министар просвете Томислав Јовановић пре само три дана за Данас рекао да ће то бити тек после Нове године. Поједини синдикати просветара најављују да данас неће ставити параф на тај документ ако се текст не промени, јер Министарство финансија у предлогу протокола нуди мање од онога што је усмено договорено средином новембра на заједничком састанку са министром Крстићем.

...

Томислав Јовановић: Размишљам о продужењу школске године

Министар просвете, науке и техничког развоја Томислав Јовановић изјавио је да размишља о предлогу учитељских удружења да школска година траје дуже како би деца била мање оптерећена и имала мањи број часова дневно.
„То би створило простора и да се врате ненаставне активности“, оценио је министар у интервјуу за данашњу „Политику“.

...

Ово смо тражили…

...

Ово смо добили!!!

...