Месечне архиве: март 2014

Министру просвете, науке и технолошког развоја, Томиславу Јовановићу Министру финансија, Лазару Крстићу

Поштовани,

Уредба Владе РС о поступку прибављања сагласности за ново запошљавање и додатно радно ангажовање код корисника јавних средстава је добар основ да се, макар на две године, заустави даље непотребно запошљавање нових радника у просвети и поред великих вишкова и наставника без пуне норме часова.

...

Опет се одлажу промене у образовању

Београд – Ни после више од годину и по дана, Министарство просвете није усвојило акционе планове за спровођење Стратегије развоја образовања Србије, а недавно је те документе упутило на разматрање Националном просветном савету и Националном савету за високо образовање. Овај корак ће по свему судећи довести до новог одлагања промена у образовању, јер након изјашњавања савета поново следи дорађивање у Министарству, пре него што акционе планове усвоји влада.

...

ТРЛА БАБА ЛАН, ДА ЈОЈ ПРОЂЕ ДАН, КАКО СМО СИСТЕМАТСКИ УНИШТАВАНИ ОД АДМИНИСТРИРАЊА

Ко другоме јаму копа, сам оде на семинар!

Знам ја вас учитеље. Болујете од ентузијазма! Ви бисте да развијате критичко мишљење у Срба! Опет чујем стару причу: „Хоћемо да радимо са децом! Хоћемо да их спремамо за такмичења! Нећемо да изгубимо идентитет!“ Много сте ми ви то нешто озбиљно схватили!
Пружи вам се прилика да се едукујете на семинарима, а вама све смета. Те ништа нисте ново чули; те идете суботом и недељом; те немате више намеру да вас они који никада нису држали часове, уче шта је час; те да вас неко ко никада није био разредни старешина, обучава шта да радите ви, после толиких генерација …
...

Без посла, школе и перспективе

Да би се млади склонили с улице и подигла образованост нације влада је усвојила стратегију по којој ће и средња школа бити обавезна, али за то је потребна и промена Устава

...

Конкурс ИКТ обука 40 тренера

У оквиру Пројекта ИПА 2011 „Подршка развоју људског капитала и истраживању – развој општег образовања и људског капитала“ и на основу Правилника о програму огледа за примену националног оквира курикулума – основе учења и наставе и развијање школа вежбаоница као наставних база високошколских установа  („Службени гласник РС – Просветни гласник“, бр. 2/2014),

ЗАВОД ЗА УНАПРЕЂИВАЊЕ ОБРАЗОВАЊА И ВАСПИТАЊА  расписује

К О Н К У Р С

за 40 реализатора  обуке:

„Примена информационо-комуникационих технологија у настави

...

Ноћас почиње летње рачунање времена

Померањем казаљки на часовницима за један сат унапред, у недељу у 02:00 сата ујутро почеће летње рачунање времена, саопштила је Дирекција за мере и драгоцене метале. Померањем казаљки на часовницима за један сат унапред, у недељу у 02:00 сата ујутро почеће летње рачунање времена, саопштила је Дирекција за мере и драгоцене метале.

...

Спорне тачке преговора о закону о раду

У преговорима синдиката и послодаваца о Нацрту новог закона о раду најспорнија су питања отпремнина, рада на одређено време, минималне зараде и услова за отказ.

...

Нови министар просвете?

Како преноси данашњи Блиц најозбиљнији кандидат за новог министар просвете је др. Тинде Ковач Церовић

...

КОНФЕРЕНЦИЈА УСПРС – ВИДЕО

...

Тома дао Кусти 170.000 евра мимо закона!

Министарство просвете, науке и технолошког развоја у техничком мандату, које води Томислав Јовановић уплатило је 170.000 евра, тачније 21 милион динара, Андрићевом институту у Вишеграду, чији је директор Емир Кустурица, за финансирање рада у 2014. години.

...