Месечне архиве: јануар 2016

ЕКОНОМСКА ШКОЛА ВРАЊЕ: АГЕНЦИЈА предложила смену Бранка Трајковића!

Агенција за борбу против корупције објавила је јавну препоруку за разрешење Бранка Трајковића са функције директора Економске школе у Врању.

Против Трајковића Агенција је покренула поступак по службеној дужности, а због запошљавања његове две ћерке у школи на чијем се челу налази.

...

Путниково: Школска слава, а школа празна

На дан Светог Саве основна школа у Путникову је празна. Ђаци,њих седморо ипак су припремили програм који су извели у школи у Уздину где, због већег броја ученика, има услова да се одржи приредба.

Учитељ Новица Трајковићкаже да је у школи до пре десетак година било је више ученика па су и приредбе могле да се организују.

„Било је јако лепо али како је почео да се смањује број ученика боље је да деца иду у Уздин у централну школу јер тешко је направити академију или неки програм са седморо ђака“, додаје.

...

РЕЧ СТРУКЕ!

ЂОРЂЕ ПЕТРОВИЋ, ЧАЧАК

 

БРАНКО ТРИФУНОВИЋ, БЕОГРАД

МИЛОШ ГАЛЕТИН, ЗРЕЊАНИН

 

ИНФО УСПРС

...

Новосадске школе у штрајку 25. фебруара

Запослени у новосадским основним и средњим школама одржаће штрајк упозорења 25. фебруара, одлуком репрезентативних синдиката у Србији.
Први час неће бити одржан у преподневној и послеподневној смени, одлуком синдиката.
Како за 021 каже председник Уније синдиката просветних радника Војводине Звонимир Јовић, Влада и министарство нису испунили ништа што је прошле године обећано запосленима у просвети, а положај се чак и погоршао. Споразум који су синдикати потписали 24. априла са Владом Србије гарантовао је да ће се донети закон о платама у јавном сектору.

...

СВЕТОСАВСКИ ПРОТЕСТ – ВИДЕО

Јасна Јанковић, председник Уније синдиката просветних радника Србије

 

Иван Дојчиновић, председник Друштва физичара Србије

 

Владимир Аџић, члан председништва Уније синдиката просветних радника Србије

 

ИНФО УСПРС

...

Мањак просветних инспектора у школама у Војводини

Осам општина на територији Војводине нема ниједног просветног инспектора, а још 15 школа их нема довољно. Према подацима Покрајинског секретаријата за образовање, општине Врбас, Ковачица, Опово, Пландиште, Сремски Карловци, Беочин, Бачки Петровац и Ириг немају запослене просветне инспекторе. Пошто у „непокривеним“ општинама није организован инспекцијски надзор, Покрајински секретаријат за образовање из Новог Сада често шаље своје инспекторе на терен и то о трошку локалних самоуправа.

...

СВЕТОСАВСКИ ПРОТЕСТ

На годишњицу „Светосавске академије под ведрим небом“ организованој 2015. године у Београду у малој сали Дома синдиката организована је трибина пред више од 300 наших колега.

...

Просветари најавили штрајк за 25. фебруар

Министарство просвете није испоштовало ниједан договор са синдикатима просвете а положај просветних радника никад није био гори, поручили су синдикати просветних радника на скупу Светосавски протест.

Штрајк упозорења заказан је за 28. фебруар јер, како су навели, не желе да деца трпе у овој борби за права просветара.

„Министарство просвете није спровело ниједан договор у дело са нама, повећана је плата мимо договора, ниједно статусно питање просветних радника није решено, платни разреди нису уведени“, каже Јасна Јанковић, председница Уније синдиката просветних радника.

...

Штрајк упозорења просветних радника

Репрезентативни синдикати просветних радника одлучили су данас да 25. фебруара ступе у једночасовни штрајк упозорења.

У штрајку ће учествовати чланови Синдикат радника у просвети Србије, Синдикат образовања Србије, Унија синдиката просветних радника Србије и Грански синдикат просветних радника Србије „Независност“.

...

Просветари наjавили штраjк за 25. фебруар, траже веће зараде

Представници четири репрезентативна синдиката просветних радника у Србиjи наjавилил су данас штраjк упозорења за 25. фебруар и затражили да им се повећа плата за четири одсто у априлу и jош четири одсто у октобру.

...