Месечне архиве: фебруар 2016

Партијско запошљавање скупо кошта државу

Укидање партијског запошљавања једно је од најчешће понављаних обећања политичара. До данас, без реализације. То потврђују резултати истраживања о економским ефектима кадровске политике у јавном сектору Иницијативе за демократску транзицију.

Државне институције су свесне партијског запошљавања и негативних последица у јавном сектору, а штета је огромна.

...

Саопштење

...

Вербић: Настављамо разговoре са синдикатима

Министар просвете Срђан Вербић изјавио је данас у Београду да је Влада Србије испунила већи део из Споразума о прекиду штрајка, који је потписан прошле године и да ће се разговори са представницима синдиката просвете наставити.

...

ПРОСВЕТА, коначно, ИМА РЕЧ!!!

Четвртак од 19.00 до 19.30, телевизија Коперникус I

Реприза, субота од 08.00 до 08.30

Гост прве емисије, професор Александар Липковски, председник Националног просветног савета Републике Србије

Од четвртка, 25.фебруара, по први пут ће један синдикат  представљати колегинице и колеге и на овај начин.

Уредник-водитељ, Јасна Јанковић

Водитељ, Наташа Босиљчић

Пишите, коментаришите,критикујте, предлажите госте…

ПРОСВЕТА, коначно, ИМА РЕЧ!!!

...

О штрајку на РТВ

...

СРЕМСКА МИТРОВИЦА У ШТРАЈКУ

Једночасовни штрајк упозорења данас ће бити реализован и у сремскомитровачким школама, за радио Озон потврдила је Добрила Гмизић, председник Синдиката просветних радника Сремске Митровице и члан Уније синдиката просветних радника Србије.

Гмизић је рекла да се први час у преподневној смени није одржао у свим основним школама на територији града Сремска Митровице, а да се први час неће одржати ни у другој смени.
Извор: Озон медиа

...

УСПРВ о штрајку

...

КОНФЕРЕНЦИЈА УСПРС...

САОПШТЕЊЕ УСПРС

Унија синдиката просветни радника Србије данас је у штрајку упозорења имала 512 школа. Незадовољство колегиница и колега је огромно и то показује да данас нису држали први час у преподневној смени. Број школа ни после подне неће бити мањи. Општој лошој атмосфери није помогао ни текст измена и допуна Закона о основама система образовања и васпитања, који је различит од договореног са синдикатима. Министар Вербић по старом, лошем обичају, није имао шта да нам каже.

...

НАЈАВЉЕН ШТРАЈК У ШКОЛАМА

ЗРЕЊАНИН – Први час у преподневној и први у поподневној смени сутра неће бити одржани, одлука је сва четири репрезентативна синдиката у просвети.
Штрајком упозорења подсећамо на све неиспуњено из претходних споразума, а с обзиром на то да нови Закон о платама није поправио наш положај, тражимо повећање коефицијената запослених у образовању два пута у току ове године, са априлском и октобарском платом, као и исплату награде у висини од 5.000 динара – изјавио је данас Звонимир Јовић, председник Синдиката просветних радника Баната.

...