Месечне архиве: мај 2016

Нови министар просвете треба да буде патриота

Желео бих да на челу Министарства просвете буде човек који пре свега разуме проблеме на свим нивоима образовања. Он мора бити образован, стручан, искусан, и он би требало да буде патриота – човек коме је стало до напретка српске просвете. Све остало није важно. Таквом министру ћу у својству председника Националног просветног савета свесрдно помагати – каже за Данас Александар Липковски, председник НПС-а, одговарајући на питање кога би волео да види на челу Министарства просвете.

...

Скупштина СПР Баната

У Зрењанину је одржана редовна Скупштина Синдиката просветних радника Баната. Скупштином је руководило радно председништво у саставу Никола Танкосић-председавајући, Радојка Перишић и Милош Галетин. Записник је водила Снежана Чикош

...

Промоција књиге „Велики штрајк просветних радника“ Зрењанин

У суботу 28.5.2016.године одржана је промоција књиге “Велики штрајк просветних радника“. О књизи су Говорили Јасна Јанковић, председник Уније синдиката просветних радника Србије, Драган Матијевић бивши председник Уније синдиката просветних радника Србије и Милан Јевтић члан Председништва Уније синдиката просветних радника Србије.

...

Вучића боли глава због просвете!

Мандатар за састав Владе Александар Вучић углавном је попунио министарска места, али по свом признању муку мучи са два ресора.

Највеће недоумице, како „Ало!“ сазнаје, има у вези са новим министром просвете. Премијер има на уму неколико имена, али према нашим сазнањима до сада није разговарао ни са једним од потенцијалних кандидата.

...

Просвета има реч 14 – Звонимир Јовић

...

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ

Синдикат просветних радника Баната

П О З И В

У суботу 28. маја 2016. године са почетком у 10 сати, у сали Електротехничке и грађевинске школе „Никола Тесла“ у Зрењанину (Улица народног фронта 1) биће одржана промоција књиге „Велики штрајк“.

Књига је изашла из штампе пре неколико дана, у издању Уније синдиката просветних радника Србије, са циљем да се овековечи јединствени штрајк у историји српске просвете, али и пружи подстицај за даљи наставак синдикалне борбе за побољшање положаја просветних радника.

Позивамо све представнике медија, просветне раднике, а на првом месту председнике синдикалних организација да дођу на представљање књиге.

На промоцији ће говорити Јасна Јанковић, председник УСПРС, Милан Јевтић и Звонимир Јовић, чланови председништва УСПРС, као и Драган Матијевић, бивши председник УСПРС и приређивач књиге.

Контакт за информације: Звонимир Јовић, телефон 0659442030

...

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ – ЧЕТРНАЕСТА ЕМИСИЈА

Телевизијска емисија намењена учитељима, наставницима, професорима, родитељима, ученицима, свима онима који желе да чују шта наша струка говори о себи и другима.

Четвртак 26.05.2016. од 1900 до 1930, телевизија Коперникус I.

Реприза, субота од 0800 до 0830.

ГОСТ: Звонимир Јовић, руководилац Ресора за нормативно правна питања УСПРС

ТЕМА: ВЕЛИКИ ШТРАЈК – ГОДИНУ ДАНА ПОСЛЕ?

Како од Споразума, испадне неспоразум?

Зашто смо тужили државу?

Шта очекујемо од тог судског спора и чему се надамо?

...

Е моја просвето: Просечна плата у Србији у априлу износила 49.249 динара

Званични подаци кажу да нам плате расту сваког месеца Званични подаци кажу да нам плате расту сваког месеца
Просечна нето зарада у Србији исплаћена у априлу 2016. године износила је 49.249 динара и номинално је већа за 7,4 одсто него у марту и реално за седам одсто, саопштио је данас Републички завод за статистику.

...

СА ПРЕДСЕДНИЦОМ НА ТИ

...

Спорно изнајмљивање радника

ПРОПИС који ће регулисати изнајмљивање радника посредством специјализованих агенција је, и после неколико месеци од формирања радне групе, још у почетној фази. Иако би требало да регулише положај, према неким проценама, око 50.000 запослених, на закон ће заинтересовани морати да чекају најмање до краја године.

...