Месечне архиве: јануар 2017

Упитници за родитеље од другог полугодишта

Колико су родитељи задовољни сарадњом са школом, у којим областима би могли да унапреде ту сарадњу, да ли се организују додатна и допунска настава у довољној мери и да ли доприносе бољим постигнућима ђака, похађају ли ученици приватне часове и из којих разлога…

...

Господине Министре…

Господине Министре

Имамо непријатну дужност да Вам овим путем уручимо протест због одлуке да Министарство просвете, науке и технолошког развоја додели Светосавску награду за 2016. годину Дарку Глишићу, председнику општине Уб .

...

Директори на поправном

Око 410 директора, који су на челу најслабије оцењених школа и вртића у екстерној евалуацији, проћи ће током предстојећег зимског распуста и у другом полугодишту интензивну дводневну обуку, која би требало да им помогне да покрену развој својих школа и да у наредном циклусу спољашњег вредновања добију боље оцене.
...

Анкета

Како оцењујете досадашњи рад министра Шарчевића?

Види резултате

Loading ... Loading ...

...

Просечна нето зарада у образовању 42400 динара а у Србији 53456 динара!

Просечна бруто зарада исплаћена у децембру 2016. године у образовању износи 59029 динар. Просечна нето зарада (без пореза и доприноса) исплаћена у децембру 2016. године у образовању износи 42400 динарa.

...

СВЕТОСАВСКИ ПРОТЕСТ – ВИДЕО

...

Протест синдиката просветара:“Доста с преварама“

Светосавски протест Уније синдиката просветних радника Србије (УСПРС) одржан је данас у подне у Београду, а чланови тог синдиката затражили су испуњење одредби Споразума о решавању спорних питања у просвети из 2015. године посебно истичући захтев за увођење платних разреда, како би се побољшао материјални положај просветних радника.

...

Јасна Јанковић: Имате ситуацију да је доктор наука, који је игром случаја директор школе, плаћен мање од спремачице у ЕПС-у

Председница Уније синдиката просветних радника Србије (УСПРС) Јасна Јанковић рекла је данас на Светосавском протесту који је организовао тај синдикат, да се споразум о решавању спорних питања у просвети, потписан 2015. године, не поштује и да је, осим што се променио министар, ситуација у просвети остала иста.

...

Светосавски протест просвете

Сада већ традиционално, трећу годину за редом, просветни радници организују светосавски протест који, према најавама Синдиката просветних радника Србије, неће изостати ни ове године.

Пре више од две године просвета је ступила у озбиљан и до тада најдужи штрајк који је окончан потписивањем договора са владом Србије и тадашњим министром просвете Срђаном Вербићем.

...

Нови помоћник у кабинету министра просвете

ПОМОЋНИЦА министра просвете за средње образовање и образовање одраслих Снежана Марковић биће разрешена дужности највероватније већ на данашњој седници Владе Србије, а на њено место доћи ће Александар Пајић, директор Медицинске школе „Др Андра Јовановић“ у Шапцу. Министар Младен Шарчевић за „Новости“ је потврдио ову вест и рекао да му је за место помоћника потребан неко са широм сликом и већом енергијом.

...