Месечне архиве: октобар 2018

ПРЕДУЗЕЋА ТРАЖЕ ПОВЛАСТИЦЕ: Очекују да држава плати праксу ђака!

У СИСТЕМ дуалног образовања тренутно је укључено 600 послодаваца. Верује се да ће већ од наредне школске године, када ће се оно први пут спроводити по Закону о дуалном образовању, ђаке на обуку примати и 1.000 предузећа. Привреда, међутим, сада од надлежних тражи извесне повластице за фирме које прихвате ученике на обуку. Конкретан предлог још није формулисан, али се помиње идеја да држава надокнади половину трошкова, ослободи од пореза давања ђацима, или предвиди неку посебну субвенцију.

...

(Не)законите одлуке школског одбора

Дејан Пејовић, професор филозофије у Дванаестој београдској гимназији и члан школског одбора из реда запослених, демантовао је наводе представника синдиката из те школе, објављене у нашем листу, да је школски одбор незаконито оформљен.

...

Испуњени захтеви професора гимназије у Бачкој Паланци

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић именоваће професорку Тамару Антић за директора гимназије „20. октобар“ у Бачкој Паланци. Тиме су испуњени захтеви професора и представника синдиката те школе, који ће након одлуке министра, обуставити штрајк, потврдила је за Н1 председница синдиката Душка Лалић.

...

Правда је спора али…

...

Министар Шарчевић донео одлуку и разрешио кризу у Гимназији „20.октобар“!

БЕОГРАД: Данас, у 12 часова је Младен Шарчевић – министар просвете, науке и технолошког развоја примио делегацију Синдиката просветних радника Гимназије „20. октобар“ из Бачке Паланке. Синдикат на овом састанку су представљали Душка Лалић, Биљана Радовић и Раде Стојаковић.
Душка Лалић – Председник Синдиката просветних радника Гимназије „20. октобар“

...

ШТРАЈК ПОДРШКЕ У СВИМ ШКОЛАМА УСПРВ!

...

Подршка стиже и из Чачка!

...

Штрајк подршке синдикату гимназије у Бачкој Паланци

...

Потпуна обустава наставе у гимназији у Бачкој Паланци!

...

Уз педагошко звање и већа плата

У овом тренутку у Србији 516 људи има неко од четири педагошка звања, а питање измене постојећег правилника тек треба да дође на дневни ред.

...