Месечне архиве: децембар 2018

Директор школе сам себи предложио повишицу за 30 одсто

Школски одбор Карловачке гимназије донео је одлуку да се директору те школе Радовану Ковачевићу повећа плата за 30 одсто од новембра, а средства за ову намену биће обезбеђена из сопствених прихода школе, сазнаје Данас.

...

ЖУРКЕ ЗА ОСНОВЦЕ У НОЋНОМ КЛУБУ УЗ АЛКОХОЛ?!

О понуди алкохола на новогодишњим журкама за основце огласило се и Министарство просвете, поручујући да је служење таквог пића малолетницима противзаконито и кажњиво.

...

Директорка ОШ „Вук Караџић“ из Бачке Паланке пронашла уређај за прислушкивање у канцеларији

Директорка ОШ „Вук Караџић“ из Бачке Паланке пронашла је уређај за прислушкивање у својој канцеларији.Како БАП ВЕСТИ незванично сазнају, позвана је полиција, случај је прослеђен тужилаштву, одржано је наставничко веће на ком су наставници информисани о догађају и чека се расплет целог догађаја.

...

И најбољи директори школа пали на испиту за лиценцу

Увођење испита за лиценцу је корак на професионализацији и деполитизацији руковођења образовним установама, изјавио је данас министар просвете Младен Шарчевић.

Он је рекао да испит није формалност, илуструјући то податком да скоро трећина директора који су га досад полагали нису прошли, а реч је о руководиоцима образовних установа које су у поступку екстерне евалуације оцењене највећом оценом.

...

ЕСКАЛИРАЛО НАСИЉЕ У СРПСКИМ ШКОЛАМА

Многи пију бромазепане кад треба да уђу у одељење са насилним учеником, прича наставник Милорад Антић

Случај наставника у Хрватској, који је на крају и физички морао да се супротстави проблематичним ђацима, отворио је Пандорину кутију. Просветари више не желе да ћуте о терору који трпе када се врата учионице затворе.
Псовке, увреде, гађање мобилним телефоном и хемијском, претње смрћу – неизоставни је репертоар насилних и проблематичних ђака са којим се скоро сваки професор у Србији бар једном сусрео. И не, то нису наивне игре попут лепљења жвака на столицу, како су школарци некада умели да се нашале са својим наставницима.

...

Просвјед у Загребу: Наставници и ученици који желе учити су мете

Неколико стотина просвједника стигло је на Трг бана Јелачића. Носе транспаренте „Можда че и ваше дијете бити учитељ“, „Тко тебе кредом, ти њега радионицом“, „И добра дјеца имају права“… 

...

„Кец“ у дневнику – бесплатна чланарина у библиотеци

Нишка библиотека нуди бесплатну чланарину ученицима који имају јединице из српског језика.

Нишки ђаци којима српски језик баш и није омиљени школски предмет добили су посебну прилику да га заволе, или бар олакшају пут до боље оцене.

Народна библиотека „Стеван Сремац“ у Нишу ће свим ученицима основних и средњих школа, који на тромесечју имају јединицу из српског језика, поклонити бесплатну чланарину.

...

Страначки скуп у просторијама школе?

Иако закон забрањује страначко организовање и деловање и коришћење простора образовних установа у те сврхе, Средња школа „Драгачево“ у Гучи по свој прилици ће послужити управо за то.

...

ИСПИТИ ЗА ЛИЦЕНЦУ У ВОЈВОДИНИ: Школе ће водити најбољи

СЕДМОРО директора из пет основних школа, по једне гимназије и забавишта, у Новом Саду, у присуству министра просвете Младена Шарчевића и покрајинског секретара за образовање Михаља Њилаша, полагали су испит за стицање лиценце руководиоца образовних установа у Војводини.

...

Просветари траже повећање зарада 14,6%

Извор: AL JAZEERA

...