Месечне архиве: децембар 2019

Отворено писмо градској управи Зрењанина

...

Смена директора

...

Проблем са електронским дневником, сумња се на хакерски напад? Родитељи нису могли да виде оцене ђака, а наставници да их упишу

МНОГИ родитељи, али и наставници, имали су проблем претходних дана да приступе електронском дневнику – једни да виде оцене ђака, а други да их упишу. Тачан узрок није обелодањен, али постојала је сумња на такозване ДДоС хакерске нападе, којима се симулира превелики број улаза, па систем „пуца“.

...

Смењен директор школе у Врднику

Директор Основне школе „Милица Стојадиновић Српкиња“ у Врднику Горан Жугић смењен је одлуком министра просвете, а након бројних незаконитости које је установила инспекција.

...

Школама новац од закупа простора, а не Буџету, лоша реформа гимназија, деца имају и по 18 предмета: Директори школа о стању у образовању

СРЕДСТВА од закупа простора школе не треба да уплаћују у буџет, сматрају у Друштву директора школа Србије. Они ће министру просвете, градоначелнику Београда и градском секретаријату за образовање упутити образложење због чега та средства треба да остану школама. Ово је у петак договорено на скупштини Друштва директора основних и средњих школа и предшколских установа Србије, која је одржана у Техничкој школи на Новом Београду.

...

Зашто је штрајк просвјетара успио?

Фигуром наставника повијести из имотске крајине Луке Жужула, који је умногоме подсјећао на жар свог земљака Владе Готовца, као да је божја провидност Пленковићу цитирала Ујевића из Успаванке из Криводола: “Маштао си о Паризу и Сан Франциску, а сломит ћеш крила негдје изнад Криводола и Руновића”

Без обзира на то прихватили чланови синдиката на референдуму понуду Владе или истрајали у почетном захтјеву за повећање коефицијента од 6,11%, једно је сигурно – највећи штрајк у повијести хрватског школства је успио. Траје већ више од мјесец дана, потпора му се није истопила, окруњен је великим просвједним скупом на Тргу бана Јелачића, а Премијер је након мјесец дана игнорирања коначно сјео за стол са синдикалним челницима и почео попуштати.

...

Чекајући платне разреде…

...

Протест просветних радника у Ужицу: Држава да нас заштити од физичких напада

Просветни радници Ужица, током вечерашњег протеста, затражили су од државе да предузме хитне мере којима ће заштити наставнике од физичких напада, претњи и малтерирања ученика и родитеља.

...

Исидорина гимназија одуговлачи да прими професорку на радно место, синдикат тражи смену директорке

Унија синдиката просветних радника Војводине затражила је од Покрајине и Министарства просвете смену директорке гимназије „Исидоре Секулић“ Ружице Вукобратовић и градске просветне инспекторке Данијеле Пухаче због изигравања закона у случају ангажовања једне наставнице са списка технолошких вишкова.

Прича почиње у августу, кад се професорка српског језика и књижевности Милијана Пејаковић јавља, као технолошки вишак и са недостатком од 45,56 одсто до пуног фонда часова, на слободно радно место у гимназији „Исидора Секулић“. У гимназији је претходно на одређено примљена једна наставница српског језика, али то није учињено ни са списка вишкова, а ни преко конкурса, како налаже закон.

...

Пет година редовних одлагања платних разреда

Није поента у томе што је министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић обелоданио да ни ове године неће бити донет закон о платама у јавном сектору, нити ће бити уведени платни разреди.

...