Месечне архиве: јануар 2021

ШКОЛСКИ РОБИН ХУД ИСПУНИО ОБЕЋАЊЕ: Стигли први бесплатни уџбеници које ђацима Србије дарују фондација Александра Кавчића

Као што је и обећао средином новембра у интервјуу за Глас јавности, када смо га и назвали нашим школским Робин Худом, Александар Кавчић, некадашњи ђак београдске Математичке гимназије а сада професор на Карнеги Мелон Универзитету у Питсбургу и један од водећих информатичара на планети, омогућио је од јуче преко своје добротворне фондације “Алек Кавчић” прве бесплатне уџбенике за све ученике у Србији!

...

Снежана Романдић: Ако настава није редовна ни знање неће бити

...

Школе ЕУ опет под кључем, а у Србији малишани већ у клупама

Док деца у Србији пакују ђачке торбе и спремају се за први час, Европа затвара школе; сада је већ консензус да су деца важан фактор у ширењу коронавируса.

Затварање школа најављено је у Великој Британији, Немачкој, Ирској, Данској и Холандији због ширења новог соја коронавируса који је заразнији од претходног и којим је инифицирано све више људи упркос оштрим рестриктивним мерама попут оних у Британији.

...

Смањити број предмета на малој матури

 

Не би смело да тог испита нема, али треба ли ова деца, после оваквог седмог и осмог разреда, који су и иначе најтежи, да полажу свих седам предмета на завршном испиту

 

...

Наставници и учитељи: Ружић игнорише епидемију

„Као да су надлежни бацили питање епидемије у запећак. Као да корона у овом тренутку није битна, све је у реду“. Тако, у разговору за Нова.рс, поједини просветари коментаришу почетак другог полугодишта у Србији. Није ни чудо да се тако осећају, пошто је Министарство просвете саопштило да нема продужетка распуста, настава почиње у понедељак, 18. јануара 2021. године и одвијаће се по моделу који је примењиван од 1. септембра 2020. године.

...

Друго полугодиште у Горњем Милановцу можда почне и на улици

Просветари Горњег Милановца најавили су данас могуће започињање другог полугодишта на улици у знак подршке законитом спровођењу избора директора у Основној школи „Краљ Александар И“, саопштио је УСПРС Синдиката образовања Горњег Милановца.

...

ШКОЛСКА ГОДИНА СЕ НАСТАВЉА КАКО ЈЕ И ПОЧЕЛА!

ШКОЛСКА 2020/2021. година наставља се како је и планирано, у понедељак, 18. јануара, а настава ће се одвијати како је и почела 1. септембра. Ученици од 1. до 4. разреда ће ићи у школу, од 5. до 8,. имаће имаће и онлајн наставу, часови ће свима бити скраћени на по 30 минута, седеће сами у клупама, носиће маску…

...

Континуитет у одлагању државне матуре

 

За две деценије девет министара просвете није успело да пријемне испите за упис на факултете замени великом матуром

 

...

Онлајн настава и даље?

Извор РТВ Сантос

...

Матић: Школе с рачунарском мрежом за савременог ђака

Србија ће у 2021. години наставити с пројектом изградње локалне рачунарске мреже у школама и планирано је да се том мрежом покрије још 500 основних школа, а заједно са истуреним одељењима око 900 школских објеката, каже министарка трговине, туризма и телекомунукација Татјана Матић.

...