Месечне архиве: март 2021

Снежана Романдић, Милорад Антић: Одлагањем матуре највише ће изгубити добри ђаци

...

Конференција за медије Уније СПРС

Поштовани,
Унија синдиката просветних радника Србије организује

Конференцију за медије

У четвртак, 25. марта 2021. године

У 11.00 часова, испред Владе Републике Србије

...

УСПРВ: Мере донете касно

Унија синдиката просветних радника Војводине сматра да је одлука Владе да и млађи основци пређу на онлајн модел наставе донета касно и наводе да је велики број наставника и учитеља измучен због бројних радних задужења

Након што је Влада Србије усвојила препоруку Кризног штаба да и ђаци од 1. до 4. разреда основне школе пређу на онлајн модел наставе, у Удружењу синдиката просветних радника Војводине кажу да је ова одлука донешена касно и да млађи основци већ од ове недеље наставу треба да прате од куће.

...

Смањење броја ђака у одељењу није приоритет за нову стратегију образовања

Одељења у Београду чини у просеку 27 ученика, а на нивоу републике 19 ђака, док је једносменским радом обухваћено 17 одсто школа. – Платни разреди у просвети за две до три године.

...

Ученици и наставници трпе многобројне последице због онлајн наставе

Председница Уније синдиката просветних радника Србије Јасна Јанковић и Ана Димитријевић из Форума београдских гимназија оцениле су у Новом дану да и ученици и наставници трпе многобројне последице због онлајн наставе, као и да се неке од њих виде и сада. „Биће много последица онлајн наставе, и већ сада их видимо. Бојим се да ћемо црту моћи да подвучемо када се све ово заврши, а када ће то бити – то нико не зна“, истакла је Јанковић.

Извор: N1

...

Унија просветних радника Србије: Непосредна настава за основце је ризик!

 

Унија просветних радника Србије у данашњем саопштењу истакла је да је одлука Кризног штаба да ђаци од првог до четвртог разреда остану у школским клупама погрешна, јер је тиме, како наводе, угожено здравље учитеља и њихових породица.
...

Мандић: Свака влада која издваја мање од шест одсто за просвету је антисрпска

Свака влада која издваја мање од шест одсто БДП-а за просвету је антисрпска, ретардира становништво и уништава српски капитал знања, сматра социолог и предавач на Харварду Данило Мандић.

Он каже да је људски капитал најважнији за свако друштво, а њга чине знање, школовање, памет, вештине, занатлије…

...

Састанак у Сечњу

У четвртак 11.3.2021.године одржан је састанак Синдиката просветнх радника Сечањ. Поред председника синдиката и запослених из школа општине Сечањ састанку су присуствовали Љубица Милошевић председник СПР Сечањ, Звонимир Јовић председник Уније синдиката просветних радника Војводине и Миленко Тодоресков адвокат УСПРВ.

Звонимир Јовић је упознао присутне о актуалним дешавањима, везаним за синдикат, као и наредним акцијама синдиката.

Адвокат Миленко Тодоресков је известио присутне о тужбама које је синдикат покренуо и о начину подношења тужби. Детаљно је образложио шта је све потребно од документације за тужбе за топли оброк и регрес, путне трошкове као и рад по ИОП-у.

После дискусије и великог броја питања од стране присутних и одговора Звонимира Јовића и Миленка Тодорескова састанак је завршен.

ИНФО: УСПРВ

...

Професор Звонимир Јовић позвао просветне раднике да туже државу

Професор из Зрењанина Звонимир Јовић позвао је запослене у просвети да туже државу због неплаћања рада по индивидуалном образовном плану (ИОП). Јовић је, иначе, потпредседник Уније синдиката просветних радника Србије.

Влада Републике Србије је, наиме, на прошлонедељној седници донела одлуку о промени Уредбе о коефицијентима за обрачун и исплату плата запослених у јавним службама. Овом уредбом се у основним и средњим школама укида додатак запосленима који раде са децом по индивидуалном образовном плану.

...

Врхунац лицемерја

...