Месечне архиве: јануар 2022

О здрављу и онлајн настави

Поводом актуелне ситуације везано за извођење наставног процеса за Радио телевизију Војводине у оквиру емисије „Поводом“ говорио је Звонимир Јовић, председник Уније синдиката просветних радника Војводине.

...

Већина ђака у школским клупама

Извор: Канал 9

...

Основци од понедељка у школама, средњошколци комбиновано

БЕОГРАД: Тим за школе донео је одлуку да ученици основних школа у АП Војводина, којима се данас завршава зимски распуст, наставу од понедељка 17. јануара, реализују кроз непосредни рад у школи, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Такође, наводи се да ће средњошколци у Војводини од понедељка наставу похађати по комбинованом моделу, те да ће ученици ићи у школу дан за даном, подељени у две групе.

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, обавезна је употреба заштитних маски за све запослене, ученике и остале све време током боравка у школама.

...

Хоће ли ђаци наставити са зимским чаролијама или се враћају у школске клупе: Три опције су у игри

Средњошколци у Војводини су се јуче вратили на наставу, али не и у школске клупе, док је и даље неизвесно шта ће бити са основцима из покрајине којима распуст траје до 17. јануара, као и ђацима из већег дела Србије којима зимски одмор траје до 24. овог месеца.

Пораст броја оболелих од ковида последњих дана изнова је наметнуо питање какву ће наставу ђаци имати по повратку са зимског распуста. Према писању медија, намера Министарства просвете је да се настава одвија директно, односно да ђаци иду у школу, и то и основци и средњошколци.

...

ПРОСВЕТА ИМА РЕЧ – НОВОГОДИШЊИ СПЕЦИЈАЛ

...