AKTIVNOSTI ŽENSKE SINDIKALNE MREŽE

Unija sindikata prosvetnih radika Srbije deo je Konfederacije slobodnih sindikata koja broji preko 200 hiljada zaposlenih u Srbiji. Jasna Janković, rukovodilac Resora obrazovanja USPRS-a, uzela je učešće u formiranju Ženske sindikalne mreže u okvira Konfederacije i ušla je u Izvršni odbor ove organizacije.

Iako postoji tek nešto više od šest meseci, Ženska sindikalna mreža je već imala različite aktivnosti. Danas je u prostorijama KSS-a održan sastanak sa predstavnicom Uprave za rodnu ravnopravnost, Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, Ljiljanom Topić. Dogovoreno je uspostavljanje saradnje u cilju promocije rodne ravnopravnosti, politike jednakih mogućnosti, a sve u cilju poboljšanja položaja zaposlenih žena.

U prijatnoj atmosferi predsednica ŽSM, Cveta Trifunović je zajedno sa članicama IO, Anom Drulović, Jasnom Janković i Svetlanom Josifović, dogovorila dalje aktivnosti koje će se nastaviti već tokom marta, kada se očekuje sastanak sa Poverenicom za zaštitu ravopravnosti, Nevenom Petrušić.

Ženska sindikalna mreža je sigurno nešto o čemu smo na ovom sajtu tek počeli da vas informišemo i o njoj će biti reči i u budućnosti.

INFO USPRS

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*