БРАНЕ ЧАСТ ПРОФЕСИЈЕ: Професори на протесту у Бачкој Паланци подржали колегу

165451_backa-palanka-nezadovoljstvo-protest-protiv-desavanja-u-tehnickoj-skoli-foto-nikola-radanovic_f

ЧЛАНОВИ Синдиката просветних радника (СПР) општине Бачка Паланка, уз подршку колега из Чачка, Горњег Милановца, Новог Сада и Сремске Митровице, одржали су у центру града, покрај Техничке школе (ТШ) „9. мај“, протест под називом „Одбранимо законитост и достојанство“, чији је повод било проглашење за „технолошки вишак са делом норме“ професора физичког васпитања Бојана Козоморе противно посебном колективном уговору (ПКУ) у тој школи.

Део норме је изгубљен због мање уписаних ученика ове школске године у први разред, али часови нису одузети предавачу који је био последњи на бодовној листи, него професору Козомори, рангираном на претпоследњем месту.

- Школски одбор није усвојио, нити одбацио приговор који је упутио колега Козомора.

Синдикат се поводом његовог случаја обратио просветној и инспекцији рада, али су се обе прогласиле ненадлежним, а Министарство просвете ни после више од месец дана није одговорило на захтев за заштиту законитости – рекао је председник СПР у Бачкој Паланци Петар Петрић.

Чланови СПР у ТШ „9. мај“ указали су и на друга кршења права и достојанства запослених у тој школи, као што су позивања на прековремени бесплатан рад, наредбе за рад у екстремним условима, предлагања да сами дају отказ…

Директорка школе „9. мај“ није примила делегацију незадовољних просветара, нити им се обратила, а није била вољна ни да о протесту даје изјаву за медије.

Извор: Новости

Коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

*

code

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*