Brnabić: Nastavnicima hvala. Šarčević: Nema više URAVNILOVKE

sarac

Nastavnici su zaslužili da im Vlada Srbije kaže „hvala“, jer ono što oni rade od najvećeg je značaja za dugoročno održiv rast i razvoj Srbije i menjanje sistema vrednosti tako da osnovna vrednost postane znanje, izjavila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić nakon razgovora sa najuspešnijim nastavnicima osnovnih i srednjih škola.Ona je podsetila da je obrazovanje jedan od najvažnijih prioriteta Vlade Srbije, a da je od nastavnika želela da čuje koje probleme imaju u praksi i kako mogu da ih reše.

- Želimo da vidimo šta je to što možemo da uradimo već danas, sutra da bismo olakšali njihov rad, da bismo pokazali koliko cenimo njihov trud – poručila je.

Ministar prosvete Mladen Šarčević je rekao da je prošle godine na konkursu odabrano 200 nastavnika koji su postali savetnici školskih uprava, a da je od tih 200 izabrano 22 koji su prisustvovali današnjem sastanku s premijerkom.

Dodao je da će ove godine biti izabrano još 100 nastavnika koji će se baviti problemom nasilja u školi.

- Priča o silnim ekspertima koji će doći i obučiti naše ljude je zabluda. Imamo dobre praktičare, koji u pedagoškoj praksi postižu vrhunske rezultate imaju međunarodne kontakte, postižu sa učenicima dobre rezultate na takmičenjima- pojasnio je ministar.

On je dodao da je priča o uravnilovci u sistemu obrazovanja prošlost, te da će ubuduće najbolji biti vrednovani više.

- Vrlo brzo ćemo primenom novog zakona izraditi kriterijume kvaliteta, da se najbolji i ustanove i pojedininci vrednuju više – rekao je ministar.
Foto: Tanja Valić / Tanjug
[Przypnij na Pinterest] [Podziel się]

Kako je rekao da bi se videli pomaci u reformi potrebno je da prođe sedam do osam godina, a da su u Srbiji za godinu dana napravljeni ozbiljni pomaci.

Na drugačiji način, kako je rekao, vrednovaće se kvalitet ustanova i rad pojedinaca te oni koji rade više i imaju rezulatate biće i finansijski nagrađeni.

Ana Todorović, nastavnica u PTT školi u Beogradu, na današnjem je sastanku pojasnila da kao savetnik školske uprave pokušava da doprinese da školski sistem bude bolji.

Njene kolege prenele su premijerki i minstru s kakvim se problemima suočavaju na terenu, kako su opremljene škole i kakvi kadrovi za informatiku, ali i koji su problemi inkluzivne nastave, te koji su konkretni projekti u izgledu i koja takmičenja.

Milovan Pavlović, učitelj u OŠ „Sveti Sava“ u Kosovskoj Mitrovici rekao je da su na sastanku upoznati sa planovima za podizanje kvaliteta obrazovanja na viši nivo.

- Naš zadatak je da tragamo za najboljim rešenjima kako bismo svojim učenicima obezbedili što kvalitetnije obrazovanje – poručio je Pavlović.

Izvor: Blic

3 komentara na Brnabić: Nastavnicima hvala. Šarčević: Nema više URAVNILOVKE

  1. Gordana kaže:

    Izvin’te, da nije mozda predizborna kampanja u toku?

  2. Katarina kaže:

    A,do sada smo bili amorfna masa, lenčuge koje rade tri sata dnevno. Ne razumem kada je došlo do trenutka obrta?!

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*