Direktor Matematičke gimnazije: Malom maturom su maltretirali učenike

Rezultati male mature biće loši, ne zbog nedostatka znanja dece, već zbog premora i činjenice da je treći kombinovani test bio nepotreban, smatra Srđan Ognjanović, direktor ugledne Matematičke gimnazije u Beogradu.
U iščekivanju preliminarnih rezultata koji se objavljuju danas, stručna javnost i dalje negoduje zbog uvođenja testa sa pitanjima iz istorije, biologije, geografije, fizike i hemije.
- Mislim da rezultati neće pokazati pravo znanje dece jer su tri dana testiranja nepotrebna. Na deci se vidi umor i samo ih maltretiramo da odjednom uče celo gradivo iz osnovne škole – ističe Ognjanović.

Ono protiv čega je većina protestovala jeste i promenjen način bodovanja, pa tako uspeh iz škole nosi maksimalnih 70 poena, a završni ispit 30.
- Broj vukovaca raste iz godine u godinu i više ne odslikava pravo stanje i znanje đaka – zaključuje Ognjanović.

Ministra prosvete Srđan Verbić ukazao je da je bilo neregularnosti:
- Uočeni su sitni propusti, zbog čega ne isključujem sankcije, ali to nikome neće ugroziti upis u srednju školu. Evidentirani su i pokušaji prepisivanja, a na završni ispit nije izašlo 1.500 osmaka.Konačni rezultati male mature biće poznati 25. juna.

Izvor: Kurir

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

*

code

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

*